Sliedrecht Sport heeft haar handen vol aan Peelpush

5 februari 2012 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - De dames van Sliedrecht Sport moesten diep gaan om in de thuiswedstrijd tegen het Limburgse Peelpush niet tegen een nederlaag aan te lopen. In een pittige vijfsetter wisten de Sliedrechters uiteindelijk toch te winnen met het kleinst mogelijke verschil: 3-2. (17-25, 25-19, 25-16, 22-25, 15-13). Het puntverlies werd door de concurrentie met instemming begroet: koploper VC Weert liep een puntje uit en Kindercentrum Alterno nam de tweede plaats over. Meteen vanaf de eerste service werd duidelijk dat Peelpush niet naar De Stoep was gekomen voor een inmaakpartij. De gasten hadden een duidelijk antwoord op het spel van Sliedrecht Sport en wisten met geroutineerde krachten als Petri Monsewije en Floor Berden het heft in handen te nemen. Het resulteerde in winst in de eerste set: 17-25. Pas vanaf de tweede set kwam Sliedrecht Sport beter in het spel en leek de ploeg het lek aanvankelijk boven te hebben. Nienke de Waard scoorde regelmatig met flitsende aanvallen, Lynn Thijssen was blokkerend ijzersterk en ook de service begon beter te functioneren. De tweede en derde set werden zodoende soeverein gewonnen. Echter in de vierde set viel het geheel enigszins terug hetgeen door Peelpush dankbaar werd geaccepteerd. Met het matchpoint van Nienke de Waard (15-13) kwam de winst toch nog terecht bij de thuisploeg. Eenvoudig was het echter allerminst.