Verhalen over Sliedrecht op het witte doek

7 februari 2012 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - In opdracht van Bureau Drechtsteden ontwikkelt Kunstgebouw in 2012 een documentaire film over de identiteit van de zes gemeenten in de Drechtsteden gebaseerd op filmmateriaal en verhalen van bewoners. Bureau SOFA voor bewegend beeld gaat de film maken. De film wordt vertoond in alle Drechtsteden in het kader van het programma Cultuurparticipatie van de Drechtsteden.

De producent is op zoek naar film- of videomateriaal gerelateerd aan het motto van de Drechtsteden: Samen stad aan het water. Om terug in de geschiedenis te gaan is zij op zoek naar super8 / 16mm materiaal, maar recenter materiaal is ook van harte welkom. Specifiek gaat het om beelden uit huiselijke kring. Bijvoorbeeld het schaatsen van de Molentochten, met de familie in een bootje op de Oude Maas, het uitzwaaien van een geliefde op een schip, zwemmen met vrienden op een zomerdag. Ook is SOFA op zoek naar filmmateriaal over bedrijven, gebouwen of natuur in Alblasserdam, Dordrecht, Hendrik-Ido-Ambacht, Papendrecht, Sliedrecht en Zwijndrecht, die het unieke karakter van deze gemeenten in relatie met water en de Drechtsteden laten zien.

Kunstgebouw maakte in 2011 de korte fictiefilm 'Kind in mij', gebaseerd op verhalen van bewoners van Alblasserdam en Kinderdijk. De film is te bekijken via: www.kunstgebouw.nl/volkscultuur. De film over de Drechtsteden wordt een documentaire waarin niet alleen de verhalen, maar ook het filmmateriaal van bewoners zelf een plek krijgt.

Voor meer informatie kan contact worden opgenomen met projectleider Ingrid Fijen van Kunstgebouw, 015-2154591.

advertentie
advertentie