Alle twaalf geslaagd bij Schaakvereniging Sliedrecht

5 februari 2012 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - Ze hebben twee weken in spanning moeten zitten, maar het geduld werd uiteindelijk beloond. Examinator Wim Hokken kon afgelopen donderdag de 12 examenkandidaten allemaal geruststellen: ,,Iedereen is geslaagd!" De Sliedrechtse schaakjeugd had het uitstekend gedaan bij de examens voor de verschillende stappen.

Voor Stap 1 slaagden Rowan vd Klis (7 jaar), Fabiënne Janssen (10 jaar) en Rik Versteeg (21 jaar) cum laude en zij hadden dus alle 24 opgaven goed opgelost. De 8-jarige Danique Janssen slaagde met een keurige 7 voor Stap 1.

Bij Stap 2 waren de 10-jarige William Gijsen en opnieuw Rik Versteeg de toppers die met een 10 slaagden. Jochem Nederlof (10 jaar) en Ilse vd Klis (9 jaar) maakten slechts één foutje in de 24 opgaven en slaagden beiden met een prachtige 9. Een geweldige prestatie leverde de pas 7 jarige Elianne Bos, die met een 6 nu al slaagde voor Stap 2.

Stap 3 bleek een stuk moeilijker te zijn, want hier scoorden de examenkandidaten duidelijk minder hoge cijfers, maar wel slaagden ze allemaal. Marco Kwakernaat (11 jaar) en William Gijsen slaagden met een 6,5, terwijl de 12 jarige Matthias vd Dool met een 6 het felbegeerde diploma behaalde.

advertentie
advertentie