Sliedrecht Sport niet geheel zonder zorgen

8 februari 2012 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - Met een nipte 3-2 zege op runner-up Peelpush kwamen de volleybalsters van Sliedrecht Sport nog met de schrik vrij. Een blik op de nabije toekomst leert echter dat de vooruitzichten voor de selectie van coach Meino Rozendal niet alleen maar louter rooskleurig blijken te zijn.

Door Wim van Mourik

,, Dit baart ons toch wel een beetje zorgen. Na Alterno en Dynamo laten we opnieuw voor eigen publiek behoorlijke steken vallen en zullen we op korte termijn nog eens de gang van zaken nauwkeurig analyseren om in de belangrijke fase die komen gaat niet opnieuw mee te moeten worstelen. We wisten de sterke en zwakke punten van Peelpush maar zijn daar niet op de goede manier mee omgesprongen en dat is al eens eerder gebeurd. Dit manco in de speldiscipline moet er uit, voordat we tegen echte schade oplopen."

Na de galavoorstelling in Sneek had het Sliedrechtse legioen op een herhaling van zetten gehoopt. De opponent uit het noorden van Limburg bleek zich uitstekend te hebben ingesteld op het spel van Sliedrecht Sport. Bijzonder gemotiveerd en gedurfd spelend en daarbij niet gehinderd door overmatig veel servicedruk van Sliedrechtse zijde lag het initiatief in de eerste set verrassend aan de zijde van Peelpush, dat gedecideerd de eerste setwinst naar zich toetrok: 17-25.

Sliedrecht Sport begreep de boodschap en gooide er vervolgens een extra schepje bovenop. Met name een aantal prima blokkeringen van Lynn Thijssen en flitsende aanvallen van Nienke de Waard sloegen een gaatje in de voorsprong tijdens het setverloop, die door de thuisclub met verve werd verdedigd: 25-19, 25-16.

Men verkeek zich vervolgens echter danig op de mentale weerbaarheid en veerkracht van het jonge, maar zeer gemotiveerde keurkorps van coach Johan Leenders. Die toverde nog een extra tactische variant uit de hoge hoed, waar Sliedrecht Sport geen afdoende antwoord op wist te geven: 22-25.

In de beslissende vijfde set kwam uiteindelijk toch de kwaliteit en ervaring van Sliedrecht Sport boven drijven, dat uiteindelijk net iets meer waard bleek te zijn dan de taaie weerstand van Peelpush.

Sliedrecht Sport is met de ervaringen van deze wedstrijd in ieder geval extra gewaarschuwd, wanneer het woensdag 15 februari in de kwartfinale van de Nationale Beker opnieuw aan moet treden tegen Peelpush, dan echter in sporthal de Körref in Meijel. Zeer zeker geen verplicht nummer want de Limburgsen zijn in eigen huis tot verrassende dingen in staat.

Zaterdag staat voor de nummer drie van de ranglijst (Alterno veroverde dankzij het puntverlies van Sliedrecht Sport en de eigen 3-0 winst op Dynamo de tweede plaats achter VC Weert) de uitwedstrijd bij Taurus op de agenda. Eerder was deze tegenstander in de Stoep kansloos, in sporthal De Kruisboog wordt van Sliedrecht Sport echter meer vereist.

Aanvang 20.00 uur.

advertentie
advertentie