Hulpdiensten voorbereid op Molentochten

9 februari 2012 om 00:00 Nieuws

H'VELD'G'DAM - De veiligheidsregio en Politie Zuid-Holland Zuid zijn vrijdag bijeengekomen om zich voor te bereiden op de Molentochten die vandaag -zaterdag 11 februari - gehouden worden. Ook op zondag 12 februari zullen er naar verwachting veel mensen op het ijs te vinden zijn. De politie roept deelnemers op zich goed voor te bereiden op de schaatstocht. Naar verwachting zal er voldoende eten en drinken langs de kant te koop zijn, maar warme kleren en een opgeladen mobiele telefoon zijn zeker aan te bevelen.

Voor de Molentocht op zaterdag 11 februari worden tienduizenden deelnemers verwacht. De schaatstoertocht, die dwars door de Alblasserwaard loopt, gaat over 25, 50 of 75 kilometer. De Stichting Schaatsmolentochten is organisator van de Molentochten.

De Stichting heeft samen met de zes gemeenten en met de hulpdiensten de voorbereiding voor dit grote evenement gedaan. De hulpdiensten hebben zich mede op basis van uitgebreide draaiboeken en verkeersplannen voorbereid op de Molentochten en de grote menigte mensen die worden verwacht.

De politie verwacht ongeveer 75.000 mensen en is onder andere aanwezig om samen met verkeersregelaars het verkeer te regelen. Er zijn door de organisatie zelf veel EHBO-posten ingericht op de route bij alle ijsclubs. Daarnaast heeft de Geneeskundige Hulpverleningsorganisatie in de Regio Zuid-Holland Zuid een extra post ingericht op dat deel van de route, dat voor de ambulance moeilijk toegankelijk is. Uiteraard zijn zowel ambulance en politie uitgerust met wagens die snel ter plaatse kunnen komen. Daarnaast heeft de brandweer twee oppervlaktereddingsteams naast de standaardbezetting klaar staan.

Zondag 12 februari

Ook op zondag verwachten we veel bezoekers in het gebied. Alle hulpdiensten zijn hierop voorbereid. Omdat er op zondag geen officiële molentochten worden gereden, zijn er die dag geen extra EHBO-posten ingericht. Dat betekent dat bezoekers zelf goed moeten zorgen voor voldoende drinken, eten, zich warm moeten aankleden en zich goed moeten voorbereiden op de tocht die ze willen schaatsen. Meer informatie kan men krijgen via de website van de GGD, www.ggdzhz.nl waarop tips staan voor koud weer.

Informatie over dit evenement verloopt via de organisatie van schaatsmolentocht Alblasserwaard www.schaatsmolentochten.nl

advertentie
advertentie