Merwede niet opgewassen tegen Swift

18 februari 2012 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - Merwede heeft de kans laten liggen om kampioen te worden in de tweede klasse I. Het verlies met 12-15 tegen Swift zorgt voor een onoverbrugbare achterstand van 3 punten met nog één wedstrijd te spelen.

In het begin ging de wedstrijd gelijk op. Swift opende de score, maar Merwede antwoordde snel en nam een 2-1 voorsprong. Daarna nam Swift echter afstand naar 2-6 en later 3-9. Vlak voor rust gaf Merwede nog gas om het gat niet nog groter te laten worden en kwam de ploeg terug naar 6-10.

Zaak voor de Sliedrechtse korfballers om in de tweede helft deze inhaalrace verder te zetten en om zo de wedstrijd nog van enige spanning te voorzien. Echter, Merwede kon de korf maar niet vinden, waar Swift dat wel deed en verder uitliep naar 6-12. Merwede rechtte de rug en knokte zich weer terug naar 9-13. Kleiner werd het gat echter niet meer. Telkens als Merwede scoorde was daar een snel antwoord van Swift. Het einde van de wedstrijd werd bereikt met een 12-15 stand.

Geen snelle terugkeer dus naar de eerste klasse voor Merwede in de zaal. Wellicht kan de ploeg op het veld nog enige potten breken, maar met 6 punten achterstand op koploper RWA lijkt dat vooraf al een onbegonnen zaak. In de zaal wacht nog één wedstrijd tegen Valto. Zij hebben nog wel een theoretische kans op het kampioenschap, maar zijn daarbij afhankelijk van Swift. Aanvang in De Lier is 20.15 uur.