Snelle competitieronde bij senioren

18 februari 2012 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - De 22e ronde van de interne competitie van Schaakvereniging Sliedrecht was - op 1 partij na - snel gespeeld en bracht weinig verrassende uitslagen. Van de 12 partijen waren er 11 al om half 11 uitgespeeld en dat is vaak wel anders als er tegen middernacht nog meerdere partijen bezig zijn. Slechts de strijd tussen Floris Verweij en koploper Robert van Rekom duurde tot bijna 12 uur, waarbij laatstgenoemde weliswaar won, maar het punt zeker niet cadeau kreeg.

In een ingewikkelde opening ging Floris voortvarend van start en kwam al snel beter te staan. In het eindspel kon het jeugdtalent de partij afmaken en de koploper zijn eerste nederlaag van het seizoen toebrengen, maar de eersteteamspeler kon met een geniepig 'tussenschaakje' uit de verdediging komen en schoof de jeugdspeler daarna geroutineerd van het bord.

Wim Hokken blijft in de achtervolging door snel te winnen van Jorik Klein, die tegen de 19-voudig kampioen helaas nog wat routine te kort kwam. Wim Pool en Theo Dekker wisselden van plaats in de ranglijst. Pool won van Marinus van Houwelingen die twee keer door zijn telefoon werd gestoord en daarna ongeconcentreerd de partij verloor. Theo Dekker speelde een gezellige pot tegen Jerry van Rekom, waarbij al snel tot remise werd besloten.

Ook Peter Dekker was snel klaar tegen Kees Wessels. Dekker raakte in de opening al materiaal kwijt en moest binnen het uur opgeven. Henk Prins herstelde zich van het verlies van vorige week door wedstrijdleider Mark van Hulst te verslaan. In een Hollandse partij kwam Mark goed uit de opening, maar de tegenaanval van Prins was uiteindelijk sterker.

De gebroeders Mensing scoorden beiden opnieuw. Adrian schoof Hans Dubbeldam langzaam maar zeker van het bord, terwijl Andrew weinig moeite had met Michiel van den Berg. 'Jeugdspelers' Jurgen de Haan en Rik Versteeg streden samen om het punt, waarbij de ervaring van Jurgen in het eindspel de doorslag gaf. De jeugdkampioen bewijst door zijn goede start dat hij terecht bij de senioren is gaan spelen.

advertentie
advertentie