Sliedrecht sport in hogere versnelling

22 februari 2012 om 00:00 Nieuws

MEIJEL/SLIEDRECHT - Zelfbewust en bijzonder gefocust koerst het damesteam van Sliedrecht Sport af op de allesbeslissende fase van het volleybalseizoen. In die fase wil men niets aan het toeval overlaten en iedere wedstrijd als een soort 'finale' beschouwen om volgende maand optimaal aan de start te verschijnen van de play-offs richting de nationale titel. Ook het bekertoernooi speelt daarin een belangrijke rol, want op 7 maart (thuis) en 14 maart (uit) kan men zich ten koste van aartsrivaal Alterno plaatsen voor de bekerfinale die op 22 april in Almere wordt gehouden. Met name met Alterno valt in de optiek van het team van Sliedrecht Sport nog een belangrijk appeltje te schillen: het zo verrassend goed acterende team uit Apeldoorn versperde vorig seizoen de weg naar de (halve) finale van de play-offs en was dit seizoen de tot nu toe enige die in sporthal De Stoep met de winst aan de haal gingen.

Middenaanvalster Brecht Gijsbertsen heeft een goed gevoel over de huidige vorm van Sliedrecht Sport : ,, We proberen van iedere wedstrijd, of het nu tegen de nummer een of nummer tien van de ranglijst is, iets groots te maken. Zo hebben we de kwartfinale bekerwedstrijd tegen Peelpush als een soort Europa Cup wedstrijd beschouwd, ik heb zelfs aan Floor Berden (team captain Peelpush, red.) een vaantje overhandigd en aanvankelijk zouden we ook ons paspoort overleggen, net zoals dat bij Europese wedstrijden gaat."

De serieuze wijze van benadering kwam ook de laatste twee wedstrijden duidelijk bovendrijven. Vorige week woensdag had Sliedrecht Sport amper een uur nodig om een spontaan vroeg Limburgs carnaval in de kiem te smoren en dankzij een stabiel en hoogstaand niveau ieder risico op een bekerstunt van thuisclub Peelpush resoluut de kop in te drukken: 0-3 (09-25, 12-25, 25-27).

Een niet aflatende stevige servicedruk, bij vlagen flitsend aanvalsspel en een stabiele pass stonden aan de basis van een overtuigende voorstelling in sporthal De Körref, die drie dagen later een identiek vervolg kreeg in De Stoep, waar Sliedrecht Sport, ditmaal in competitieverband, een aantal maten te groot was voor DOK uit Dwingeloo: 3-0 (25-9,25-12, 25-18).

Trainer-coach Meino Rozendal, die de 17-jarige Linda Snoek haar debuut liet maken bij afwezigheid van de geblesseerde Florieke Eggermont, is tevreden over de ontwikkelingen van zijn selectie: ,,Het is prettig, als we straks aan de play-offs kunnen beginnen met een goede reeks achter ons. Het worden intensieve, maar ook hele mooie weken, maar wij zijn mentaal sterk en fit."

Overigens gooide de meest recente tegenstander van Sliedrecht, het Drentse DOK uit Dwingeloo, daags na de wedstrijd in De Stoep de handdoek in de ring en zal het volgend seizoen niet meer op het hoogste niveau uitkomen. Dientengevolge is degradatie uit de eredivisie van de baan en kan een team als TVC Amstelveen opgelucht ademhalen. Omdat de resultaten van de wedstrijden van DOK uit de stand zijn geschrapt is de strijd om de plaatsen vijf en zes opeens weer helemaal open. VC Sneek en Pollux hebben nu evenveel punten en zullen alles in het werk stellen om de nummer drie uit de competitie te ontlopen. Daarom wacht Sliedrecht Sport zondagmiddag in Oldenzaal (aanvang 17.00 uur) wellicht een team als Pollux, dat nieuwe inspiratie heeft geput uit de teleurstellende gang van zaken, die de alsmaar voortdurende financiële malaise in de top van het vrouwenvolleybal in Nederland opnieuw onderstreept.

advertentie
advertentie