Warm onthaal nationaal Baggermuseum

22 februari 2012 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - Damen Shipyard Gorinchem heeft de vrijwilligers van de Stoombaggermolen Friesland van het Nationaal Baggermuseum een warm fleecevest geschonken.

Het Nationaal Bagger Museum in Sliedrecht bezit een bijzondere collectie modellen van historische en moderne baggerwerktuigen, zoals de Stoombaggermolen Friesland. De bakermat van de mondiale baggerbedrijven is Sliedrecht. Hieruit zijn voort gekomen de marktleiders Boskalis en Van Oord. Het Nationaal Bagger Museum is gevestigd in het voormalige woonhuis van de Volker familie, de grondleggers van het groot baggerbedrijf. Het Nationaal Bagger Museum draait op ruim vijftig vrijwilligers met ondersteuning van vele donateurs en bijdragen van baggerbedrijven en scheepswerven. Veel werkzaamheden worden buiten gedaan. Wegens de vrieskou, sneeuw en ijs in de februari heeft Damen Shipyard besloten de vrijwilligers extra warm te kleden.

Damen Shipyards is ook gespecialiseerd in het bouwen van snijkopzuigers, sleephopperzuigers, pompen en gespecialiseerde baggeruitrustingen. Een nieuwe ontwikkeling is RoRo Deep Dredge, een flexibele methode om in open zee tot op dieptes tot 200 meter te kunnen baggeren voor het winnen van waardevolle materialen zoals mangaan. Damen Shipyards is een familiebedrijf en is steeds betrokken bij lokale projecten in de samenleving en draagt bij in de exploitatie van het Nationaal Bagger Museum.

advertentie
advertentie