Sliedrecht afgetroeft door slim Alblasserdam

26 februari 2012 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - Twee ongelukkige momenten in de wedstrijd bleken Sliedrecht afgelopen zaterdag uiteindelijk fataal in de streekderby tegen Alblasserdam, die enigszins ongelukkig werd verloren: 1-2.

Behoudens de eerste fase van de wedstrijd, waarin Alblasserdam feller was in de duels en beter combineerde op de moeilijk bespeelbare grasmat van sportpark De Lockhorst, was Sliedrecht geenszins de mindere, maar miste het uiteindelijk in de voorste linie de nodige stootkracht om het duel naar zich toe te kunnen trekken. Belangrijke man in de wedstrijd was Jeffrey Beek, die na 23 minuten de bal panklaar kreeg om in te schieten, nadat Yalmard Kusten kort daarvoor het duel op het middenveld verloor en geblesseerd achterbleef. Alblasserdam schakelde bliksemsnel om en Eyten Scheimann kon vanaf links de volledig vrijstaande Beek met een goede assist in stelling brengen: 0-1.

Sliedrecht begreep dat het uit een ander vaatje moest tappen en kwam in het daaropvolgende deel van de wedstrijd beter in het spel. Kansen voor Göksel Çakir en Stefan van Dam bleven zonder succes. Tien minuten na de rust sloeg Alblasserdam uit een dode spelsituatie opnieuw toe. Jeffrey Beek joeg de bal vanaf 25 meter als een streep in de kruising: 0-2. Toen zes minuten later Göksel Çakir een prima assist van Timon Rosenbrand doeltreffend afrondde (1-2) leek de wedstrijd weer volledig open, echter de tweede gele kaart voor Yalmard Kusten en het uitvallen van centrale verdediger Danny Struijk (hij verving de geblesseerde Dani Monteiro) werkten remmend op het realiseren van een niet geheel onverdiende gelijkmaker. Daarbij wordt tevens de afwezigheid van de gestopte topscorer Roy Leeuwestein schrijnend merkbaar.

Trainer Ron v.d. Berg heeft derhalve de nodige kopzorgen voor de aankomende week, waarin hij onder invloed van vele afwezigen het nodige zal moeten puzzelen om een representatief team op de been te brengen voor de komende thuiswedstrijd tegen Almkerk.