Kledingbank met lege handen

26 februari 2012 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - De vrijwilligers van de kledingbank staan sinds kort met lege handen. Werd de kledingbank voorheen ruimschoots voorzien van gebruikte kleding, sinds de verplaatsing van de kledingcontainer naar de nieuwe locatie van de voedsel- en kledingbank vinden nog maar weinigen de weg naar de kledingcontainer. ,,Dat zal gedeeltelijk komen doordat de kledingcontainer niet zo goed zichtbaar is vanaf de weg", denkt Sandria de Wild van de Voedselbank. ,,Ook is het mogelijk dat men het lastig vindt dat de kledingcontainer niet altijd is te bereiken. Hierbij dus een oproep om bij het opruimen van uw kasten toch weer aan de kledingbank te denken."

De nieuwe locatie van de container is Stationsweg 25, achter het voormalige postkantoor, naast het CJMV-gebouw. De kleding kan ingeleverd worden in de container of bij de kledingbank zelf op dinsdag-, woensdag- en donderdagochtend tussen 9.30 en 11.30 uur. Binnen Sliedrecht en directe omgeving wordt de kleding ook eventueel op afspraak opgehaald. Daarvoor kan gebeld worden naar het nummer 06-81015577. Voor inleveradressen buiten Sliedrecht verwijst de Voedselbank naar de website.

De ingezamelde kleding wordt gesorteerd en door de kledingbank gratis verstrekt aan klanten van de voedselbanken in de regio. Ook worden mensen aangemeld voor de kledingbank door hulpverlenende instanties, zodat zij voor een klein bedrag gebruik kunnen maken van de kledingbank. De opbrengst daarvan, en de opbrengst van de uitverkoop die drie maal per jaar wordt gehouden, wordt gebruikt om de voedselpakketten mee aan te vullen. Kleding die uiteindelijk niet wordt uitgedeeld of verkocht vindt zijn weg naar diverse projecten in binnen- en buitenland, of wordt voor een bedrag per kilo verkocht aan stichtingen die op hun beurt ook weer diverse goede doelen steunen. ,,Uw ingeleverde kleding komt dus altijd goed terecht. We hopen dan ook dat de kleding weer massaal gaat binnenstromen", aldus De Wild.

Meer informatie over de voedsel- en kledingbank vindt u op www.voedselbanksliedrecht.nl.

advertentie
advertentie