Bas Stuij krijgt koekje van eigen deeg

28 februari 2012 om 00:00 Nieuws

WIJNGAARDEN - Bij de biljartontmoeting in Graafstroom om de Theo van Zessen Biljartbokaal heeft Bas Stuij een koekje van eigen deeg gekregen. Was Stuij van team Boerenklaas in de eerste drie rondgangen onverslaanbaar en pakte hij het maximale puntentotaal, nu moest hij het onderspit delven tegen Wim de Groot van De Lukkie Klos uit Wijngaarden. In vijftien beurten haalde Wim zijn 50 caramboles. Bas Stuij bleef hangen op tien. De uitslag loog er dan ook niet om: 10-4.

De hele avond werden er heel spannende potten gespeeld, maar met voor de meesten een heel slecht gemiddelde. In maar liefst 41 beurten won Dick Swijnenburg zijn partij tegen Jan Bakker 10-8. Ook in zijn tweede partij haalde Swijnenburg 10 punten tegen Pau Stuij, maar wel weer in 36 beurten: 10-7.

Cees Boer van team Bleskensgraaf draaide wel goed op zijn gemiddelde, in zijn eerste ronde schakelde hij Hans Stolk uit met 10-6 in 22 beurten, in zijn tweede partij werd Pau Stuij uit Wijngaarden het haasje, 10-8.

Ook Jacques van der Vlist van de Lukkie Klos haalde twee keer 10 punten. In zijn eerste partij in 35 beurten tegen Adrie Witteman en in zijn tweede partij, moest Jan Bakker er in 30 beurten aan geloven. Zelfs voor Piet Stuij uit Wijngaarden werd het een heel zware avond, bij elkaar haalde hij wel 18 punten, maar een partij in 40 beurten beslissen is voor zo'n doorgewinterde biljarter een afgang.

De tussenstand, met nog een ronde te gaan op 23 maart, blijft team Boerenklaas eerst met 286 punten. Wijngaarden volgt met 277 punten. Winnaar van de vorige twee seizoenen Bleskensgraaf staat onderaan met 271 punten. Maar de eindstand zal toch weer beslist worden op de laatste speeldag zoals in vorige jaargangen. Als Jan Blokland van team Bleskensgraaf zijn gemiddelde gaat halen zoals beloofd, zijn er toch nog mogelijkheden voor zijn team.

advertentie
advertentie