Bas Lissenburg erelid HVS, Gerrit Venis treedt af

28 februari 2012 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - De leden van de Historische Vereniging Sliedrecht hebben tijdens hun jaarvergadering op donderdag 23 februari scheidend bestuurslid Bas Lissenburg tot erelid benoemd onder begeleiding van een klaterend applaus. De vergadering stond verder in het teken van het afscheid van voorzitter Gerrit Venis. Door het vertrek van de bestuursleden Bas Lissenburg en Gerrit Venis blijven er vijf bestuursleden over die zich de komende tijd zullen gaan beraden op aanvulling in het bestuur, waaronder een nieuwe voorzitter.

Bas Lissenburg heeft ruim 21 jaar onderdeel uitgemaakt van het bestuur van de HVS. Hij vervulde gedurende deze tijd een scala aan functies waaronder het ontwikkelen en onderhouden van de website van de vereniging, het schrijven van artikelen voor het periodiek van de HVS en het samenstellen van de rubriek 'Het Historisch Moment' in Het Kompas. De bekende Sliedrechter treedt terug uit het bestuur maar gaat wel verder als vrijwilliger en zal zich bezig blijven houden met onder meer de actualiteit van de website. Dit is een activiteit die vrijwel dagelijks aandacht vraagt. Onder het pseudoniem “Besjaon” schrijft hij ook stukjes in het Sliedrechts dialect. Het erelidmaatschap werd uitgereikt door bestuurslid Peter Bons die tijdens de jaarvergadering optrad als spreekstalmeester.

Een ander opmerkelijk feit tijdens de door ruim tachtig leden bezochte jaarvergadering, was het voortijdig aftreden van voorzitter Gerrit Venis. In zijn afscheidsrede vertelde hij dat het door hem ontwikkelde discussie binnen het bestuur over de toekomst van de HVS niet de directe ontwikkeling kreeg die hij er van verwachtte. Venis blijft de vereniging een warm hart toedragen en is bereid tot dienstverlening, maar dan meer op de achtergrond.

advertentie
advertentie