Nieuwe veerboot voor Gorinchem

28 februari 2012 om 00:00 Nieuws

GORINCHEM - De spiksplinternieuwe veerboot Gorinchem XI wordt donderdag 1 maart bij Damen Shipyards Hardinxveld te water gelaten. Tijdens een feestelijke bijeenkomst zal gedeputeerde mevrouw ir. I. de Bondt van verkeer en vervoer het nieuwe schip dopen. Daarna is de Gorinchem XI klaar voor de nieuwe veerverbinding Gorinchem-Sleeuwijk-Werkendam-Hardinxveld-Giessendam. En wellicht wordt in de toekomst in de zomermaanden Sliedrecht aan het traject toegevoegd.

,,Dat is nog niet zeker,'' zegt directeur Johan Hania van de Gorcumse Veerdienst, ,,maar er worden wel besprekingen gevoerd.'' In Sliedrecht komt de Waterbus, die een verbinding met Dordrecht verzorgt. De Waterbus kwam in het verleden ook wel naar Gorinchem in de zomermaanden, maar is daar door gebrek aan belangstelling mee gestopt. Alleen op hoogtijdagen zoals de Open Havendag en de Botenbeurs doet de Waterbus Gorinchem nog aan. In Sliedrecht blijkt het eveneens moeilijk Waterbus te handhaven. Een mogelijke verbinding met de veerdienst zou wellicht uitkomst kunnen bieden. Reizigers vanuit de hele regio kunnen dan in Sliedrecht overstappen op de Waterbus naar Dordrecht. ,,Plannen zijn er altijd,'' zegt Hania, ,,we onderzoeken nu een toeristische verbinding, maar die zal er niet op korte termijn komen.''

Veerdienst Gorinchem verzorgt veerdiensten op de trajecten Gorinchem-Woudrichem-Sleeuwijk, Brakel-Herwijnen, Aalst-Veen. En nu ook de veerverbinding Gorinchem-Sleeuwijk-Werkendam-Hardinxveld-Giessendam.

advertentie
advertentie