Zelfvertrouwen groeit verder bij Sliedrecht Sport

18 februari 2012 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - Met nog één wedstrijdronde te gaan in de reguliere competitie lijkt Sliedrecht Sport volledig op koers te zijn voor de belangrijke fase in de komende weken, waarin de halve finales van het Nationaal Bekertoernooi worden afgewerkt en de play-offs van start gaan voor het kampioenschap van Nederland. Het keurkorps van trainer-coach Meino Rozendal won afgelopen zaterdag overtuigend de lastige uitwedstrijd bij Pollux in Oldenzaal (0-3) en zette daarmee een goede serie voort. Door de zege op Pollux en de 3-1 overwinning van Alterno op VC Weert steeg Sliedrecht Sport naar de tweede plaats op de ranglijst, die het aanstaande zaterdag dient te verdedigen tegen landskampioen VC Weert.

Door Wim van Mourik

Sliedrecht Sport startte aanvankelijk niet overtuigend in sportcentrum Vondersweijde. De servicedruk liet duidelijk te wensen over en beide teams grossierden in eigen fouten, waardoor het setverloop tot aan het einde spannend bleef en Sliedrecht Sport zelfs twee setpoints van Pollux moest wegwerken: 26-28. Daarna bleek het lek echter boven water en domineerde het gastteam uit de Alblasserwaard de wedstrijd: 15-25, 15-25.

Ook in deze wedstrijd dat Sliedrecht Sport over een sterk collectief beschikt, waarin iedere wedstrijd iedere speelster haar visitekaartje af kan geven. Team captain Mariska Koster speelde een sterke wedstrijd en toonde aan dat het beschikbare middentrio met Brecht Gijsbertsen en Lynn Thijssen de coach voor een lastige keuze stelt. Daarnaast waren Esther van Berkel en Nienke de Waard bij vlagen onstuitbaar in hun aanvallende acties en speelde ook Bianca Gommans een prima wedstrijd. Ook in dit opzicht heeft de coach met daarnaast Pamela Domselaar als ervaren en inspirerende passer-loper diverse opties. Celia Diemkoudre maakt in haar eerste jaar bij Sliedrecht Sport goede stappen vooruit en is een belofte voor de toekomst. Spelverdeelster Inge Molendijk blijft zich verder fantastisch goed ontwikkelen en ook tweede spelverdeelster Linda Snoek mocht in Oldenzaal even een paar spelminuten meepakken. Florieke Eggermont werkt hard aan haar revalidatie vanwege de knieblessure en is inmidddels een zeer verdienstelijk data-analiste. Op de liberopositie tenslotte heeft Rozendal met Samanta Jimenez en Shannon Gerhardt ook meerdere mogelijkheden.

Zaterdag is het afsluitende competitieduel tegen landskampioen VC Weert een belangrijke testcase voor de kansen van Sliedrecht Sport in de belangrijke tweede helft van het seizoen. VC Weert stelde afgelopen zaterdagavond in Apeldoorn danig teleur tegen een ontketend Alterno, dat de Limburgers met name in de tweede en derde set op alle fronten aftroefden. Sliedrecht Sport zal zeker met een getergde en op revanche beluste opponent te maken krijgen en zal zelf de basis willen leggen voor een succesvol vervolg in de eerste halve finale wedstrijd in het Nationaal Bekertoernooi, aanstaande woensdag in De Stoep met de huidige titelfavoriet Kindercentrum Alterno als tegenstander: aanvang 19.30 uur. De return vindt in Apeldoorn plaats op dinsdag 13 januari (20.00 uur).

advertentie
advertentie