Vliegende start voor beginnende ondernemers

2 maart 2012 om 00:00 Nieuws

REGIO - Het UWV, Kamer van Koophandel en stichting DrechtstedenAkkoord hebben de handen in één geslagen om 'jonge' ondernemers een vliegende start te geven. Op vrijdag 9 maart is de laatste bijeenkomst van het Starterstraject Drechtsteden.

Het UWV en de Kamer van Koophandel begeleiden mensen die een eigen bedrijf willen beginnen. Om ze een betere start te geven is het Starterstraject Drechtsteden opgezet. Het 'traject' duurt zeven weken, waarin de deelnemers in workshops praktische tips krijgen bij het starten van een eigen bedrijf. Zij krijgen ook de opdracht om een goed ondernemingsplan te maken, met begeleiding door ervaren coaches van stichting DrechtstedenAkkoord.

Op 9 maart, tijdens de slotbijeenkomst presenteren de deelnemers de verse ondernemingsplannen aan een deskundige jury. Op basis van het juryoordeel wordt een deelnemer wel of niet geschikt (vergt nog extra aandacht of advies iets anders te gaan doen) bevonden voor het ondernemerschap. Wethouder Economische Zaken, Jasper Mos, verricht het openingswoord om 14.00 uur in het Da Vinci College in Dordrecht.

De partners organiseren het Starterstraject nu voor de tweede keer. Aan het eerste programma namen vijftien deelnemers deel. Twaalf van de vijftien deelnemers zijn gestart, twee deelnemers hebben nog iets meer voorbereidingstijd nodig, één deelnemer moest helaas stoppen.

De workshops zijn onder andere verzorgd door het UWV en de deelnemers in het Drechtsteden Akkoord, zoals PwC, Rabobank Drechtsteden, Ten Holter, Kamer van Koophandel en Gemeente Dordrecht. Maar ook de Belastingdienst heeft een workshop verzorgd. Zij behandelen onderwerpen als 'het belang van een ondernemingsplan, welke vergunningen zijn nodig, hoe zet je een begroting op, wat komt er kijken bij een overeenkomst en hoe regel je de financiering.

Het DrechtstedenAkkoord is een initiatief van ondernemers in de Drechtsteden voor het ondersteunen en begeleiden van startende ondernemers en ondernemers in de tweede fase van hun bestaan om hen (verder) op weg te helpen.

advertentie
advertentie