Daaag … dagbehandeling

2 maart 2012 om 00:00 Nieuws

Eind jaren zestig kreeg Sliedrecht, eindelijk, een mooi en goed geoutilleerd ziekenhuis. Een aanwinst voor ons dorp en voor de regio, met name de Alblasserwaard.

Helaas, in de jaren tachtig trok een langgerekte protestmars, onder aanvoering van wethouder Harinck door Sliedrecht om dreigende sluiting van het ziekenhuis te voorkomen. Maar, zoals het meestal gaat, wij moesten het afleggen tegen de massieve machtspolitiek van Dordrecht, dus… adieu ziekenhuis. Wat bleef waren de polikliniek en de dagbehandeling.

Onder het mom van "we moeten bezuinigen'' sluit per 1 januari 2013 ook de dagbehandeling. Wij zijn onderdeel van het Albert Schweitzer complex en wederom heeft Dordrecht gewonnen. Er zijn namelijk teveel O.K.'s !

Voor een lichte, operatieve ingreep heb ik donderdag 23 februari aan den lijve de dagbehandeling mogen ervaren: nog nooit heb ik zo'n gestroomlijnde en professionele organisatie meegemaakt waarbij uitmuntende zorg en liefdevolle aandacht voor de patiënt voorop staan.

Hoezo, "we moeten bezuinigen" als je ''in de file'' staat voor de O.K !

Of is bezuiniging een eufemisme voor het megalomane machtsdenken van Dordrecht?

Jammer voor de inwoners van Sliedrecht en de Alblasserwaard: Zwaai maar dag met je handje want binnenkort mogen we, nee, moeten we naar Dordt!

Anton van der Graaf,

Weresteijn 28

advertentie
advertentie