Landelijke Opschoondag en Dollen Zonder Drollen op zaterdag 10 maart

2 maart 2012 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - Op zaterdag 10 maart is het Landelijke Opschoondag. De gemeente Sliedrecht doet mee door alle Sliedrechters uit te nodigen samen zwerfafval te gaan prikken. Ook wordt dan het fenomeen Dollen zonder Drollen gehouden, bedoeld om hondenbezitters en niet-hondenbezitters vertrouwd te maken met de regels van het hondenbeleid. Diverse organisaties geven informatie en/of houden activiteiten. Om 10.00 uur geeft wethouder Ad de Waard het startsein van beide acties in het Burgemeester Feitsmapark.

,,Iedereen kan helpen om zwerfafval uit ons straatbeeld te laten verdwijnen. Heel eenvoudig door die rondwaaiende krant op straat op te pakken en in de afvalbak te gooien. Of door dat blikje of patatbakje op het trottoir niet te laten liggen, maar in de afvalbak te gooien. Als we dat allemaal doen, zult u zien dat Sliedrecht er een stuk schoner uitziet", aldus Jeroen Sakko van de gemeente. ,,Dat is belangrijk, want we voelen ons prettiger in een schone omgeving. Dus stroop die mouwen op en help mee om Sliedrecht schoner te maken, want een leefbare buurt maken we immers samen. U zult zien dat er in een uurtje al héél wat zwerfafval ingezameld kan worden."

Iedereen die een uurtje kan missen op zaterdag 10 maart is welkom. De gemeente zorgt voor prikkers, afvalzakken en handschoenen. De beste ZAP'er (zwerfafvalprikker) verdient een waardebon.

Het programma ziet er als volgt uit:

10.00 uur: Startsein Sliedrecht Schoon door wethouder de Waard op het centrale plein van de kinderboerderij

10.30 uur: Start Kynologenclub Gorinchem activiteiten op het hondenuitrenveld

11.00 uur: Demonstratie schapen drijven op de dierenweide

13.00 uur: Zwerfafvalwandeling: vertrek 13.00 uur bij ingang Valkhofflat, 13.15 uur ingang Havikflat, 13.30 uur ingang Sperwerflat, 13.45 koffie/ thee in Burg. Feitsmapark.

14.00 uur: Demonstratie schapen drijven op de dierenweide

14.30 uur: Zwerfafval-kinderbingo met voor alle deelnemers popcorn of een suikerspin

15.15 uur: Inzamelen zwerfafval

15.30 uur: Prijsuitreiking verkiezing meest behendige hond

15.45 uur: Prijsuitreiking beste ZAP'er (zwerfafvalprikker) 2012

16.00 uur: einde

advertentie
advertentie