Ingezonden: Hardinxveldse Abelen-drama

3 maart 2012 om 00:00 Nieuws

Wat in Sliedrecht de Kastanjes aan de Stationsweg waren zijn de Abelen aan de Peulenlaan in Hardinxveld. Beiden waren een lommerrijke entree van de gemeente. Een afspraak met de omwonenden dat niet alle bomen gerooid zouden worden maar dat ze om en om gekapt zouden worden is geëindigd in een drama waarbij uiteindelijk alle bomen zijn verdwenen en nog slechts de straatnaam verwijst naar iets wat er oorspronkelijk stond.

Door een aaneenschakeling van procedurele fouten en het blunderen met gif zijn nu alle Abelen verdwenen en moest de verantwoordelijke wethouder diep door het stof! Slechts door toe te zeggen dat er weer Abelen worden teruggeplaatst, waar hij aanvankelijk een tegenstander van was, kon hem uit een netelige positie redden.

In Sliedrecht zijn de Kastanjebomen mede aanleiding geweest tot de oprichting van de Stichting Sliedrecht Groen. Ook in Hardinxveld zou een dergelijke stichting van waarde zijn om als een wakend oog het groen in de leefomgeving te behoeden en de krachten van betrokken burgers te bundelen. Het premature initiatief hiertoe juicht de Stichting Sliedrecht Groen van harte toe!

Vanuit Sliedrecht hebben wij met pijn in het hart gezien wat er is gebeurd en hopen dat betrokken veroorzakers van dit drama hier iets van hebben geleerd en dat de Peulenlaan weer snel haar naam eer mag aandoen.

Anton van Rees

voorzitter Stichting Sliedrecht Groen

advertentie
advertentie