Wim Hokken op weg naar twintigste clubtitel

4 maart 2012 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - In de 24e ronde van de interne competitie van Schaakvereniging Sliedrecht heeft Wim Hokken, na degelijke winst op Hans Klein, de voorsprong op zijn achtervolgers vergroot. Hij gaat nu voluit voor zijn twintigste kampioenschap. Omdat zijn directe concurrent, Robert van Rekom, tegen zijn eerste nederlaag van dit seizoen opliep heeft Hokken nu 100 punten voorsprong.

Peter van den Bergh krabbelt iets terug na zijn moeilijke overwinning op Robert van Rekom, maar heeft nog een lange weg te gaan om Wim Hokken van de eerste plaats te verdrijven. Hans Klein blijft ondanks zijn verlies tegen Wim Hokken op de derde plaats, maar ook zijn achterstand wordt groter.

Jerry van Rekom en Wim Pool handhaven zicht op de vijfde en zesde plaats. De zesvoudig kampioen won van André van Dieën, die brutaal twee stukken offerde, maar die uiteindelijk nooit meer terug zag. Wim Pool had een boeiende remise tegen Kees Wessels, waarin aanvankelijk Pool de beste kansen op succes had, maar waar Wessels zich terugknokte in de partij. Theo Dekker wist Peter Vis te verslaan en blijft op de achtste plaats. Wout Boer staat sinds lange tijd weer in de top-10 na een overwinning op Kees van der Does.

Adrian Mensing nestelt zich keurig in de top-10 na een mooie overwinning op tweede teamspeler Jan Sulman. De jeugdspeler nam al vanaf het begin het initiatief en schoof routinier Sulman langzaam van het bord. Ook Andrew Mensing scoorde het volle punt en wel tegen Hans Snel, die hij pardoes mat zette. Jorik Klein hield het hoofd koel tegen Evert Bos en scoorde zo een keurige remise. Zo deden de drie Musketiers weer van zich spreken met 2,5 punten uit 3 partijen.

Routinier Jan Veenis speelde een leuke pot tegen Mark van Hulst. Veenis kwam drie pionnen voor te staan, maar gaf de wedstrijdleider daardoor veel ruimte. De drie pionnen waren weliswaar weer snel terugverdiend, maar de ere-voorzitter wist met een vrijpion uiteindelijk toch de winst naar zich toe te trekken. Jan Willem Kraaijeveld speelde tegen Marinus van Houwelingen een rommelige partij, waarin beide spelers de juiste voortzetting niet zagen. Remise was dan ook de terechte uitslag. Ook Hans Dubbeldam en Marcel Klein kwamen remise overeen na een gelijkopgaande partij.

Jeugdspeler Jurgen de Haan blijft ook in zijn vierde partij ongeslagen na een regelmatige winst op Cees Moes. Rik Versteeg hield het lang vol tegen Joost Stoker maar moest aan het eind toch zijn koning omleggen.

In de vierde ronde van de voorjaarscompetitie bij de jeugd van Schaakvereniging Sliedrecht heeft Jamila Naseri aangetoond dat schaken niet alleen een sport is voor slimme jongens. In een spannende partij wist de meisjeskampioen van Sliedrecht favoriet Matthias vd Dool mat te zetten. Door deze zege staat Jamila op een keurige tweede plaats in de tweede groep.In de eerste groep boekte Joran van Eijl zijn vierde zege op rij en staat soeverein aan kop. In de derde groep speelde de zusjes Bos tegen elkaar remise, waardoor Joëlle naar een keurige tweede plaats steeg.

In de laddercompetitie blijft Marco Kwakernaat aan kop, maar ook hier zit Jamila hem op zijn hielen, terwijl Rowan vd Klis op een keurige derde plaats staat.

advertentie
advertentie