Sliedrecht Sport op gevoelig thuisverlies gezet

4 maart 2012 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - Op de laatste speeldag van de reguliere competitie hebben de volleybalsters van Sliedrecht Sport een gevoelige thuisnederlaag geleden tegen één van de naaste concurrenten in de strijd om de nationale titel. Landskampioen VC Weert legde in een stampvolle sporthal De Stoep de gevoelige plekken van de thuisclub op ondubbelzinnige wijze bloot en won overtuigend : 1-3 (25-17, 16-25, 22-25, 14-25).

Slechts in de eerste set kreeg Sliedrecht Sport de handen van de supporters op elkaar door met fris elan de strijd aan te gaan met de Limburgse opponent. Een goede servicedruk en flitsend aanvalsspel bracht VC Weert duidelijk in vergelegenheid, echter vanaf de tweede set stagneerde de dominantie binnen het spel van Sliedrecht Sport. VC Weert kreeg steeds meer vat op het spel, en profiteerde meedogenloos van de terugval van de gastvrouwen in sporthal De Stoep, waar de Limburgse supporters zich meer en meer roerden.

Sliedrecht Sport kreeg derhalve een stevige waarschuwing toebedeeld, dat het na de eerdere thuisnederlaag tegen Alterno momenteel zeker niet als titelfavoriet bestempeld kan worden. Vanaf de eerste play-off wedstrijden tegen Pollux (zaterdag thuis in De Stoep en zondag in Oldenzaal) zal men van de ervaringen van eerder genoemde nederlagen moeten leren om een succesvol traject af te leggen richting de finale van de play-offs.

Overigens staat er al eerder een zware testcase te wachten: woensdag speelt Sliedrecht Sport in De Stoep de eerste halve finalewedstrijd om de beker tegen Kindercentrum Alterno, de huidige favoriet voor de titel(s) in het vrouwen volleybal.

advertentie
advertentie