Omgeving versieren met breisels tijdens Boekenweek

5 maart 2012 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - De omgeving rond Overslydrecht en de bibliotheek wordt op vrijdag 16 maart om 14.00 uur opgefleurd met 'wildbreisels'. Dit in het kader van de Boekenweek die van 14 tot en met 24 maart duurt met als thema 'Vriendschappen en andere ongemakken'.

In verzorgingshuis Overslydrecht, tijdens twee workshops door Ineke van Genderen in de bibliotheek en bij veel mensen thuis is de afgelopen weken flink gebreid. Ook Catz & Zo, dagbesteding voor mensen met een verstandelijke beperking van de instelling Philadelphia heeft een creatieve bijdrage geleverd. Alle resultaten worden op 16 maart getoond op en rond het plein met vrijheidsbeeld tussen Overslydrecht en de bibliotheek. ,,Door het sociale aspect van samen breien is dit een project dat goed past bij het thema van de Boekenweek", Miriam Triesschijn, manager van bibliotheek Sliedrecht.

BibliotheekNetwerk Zuid-Holland Zuidoost organiseert diverse activiteiten rondom de Boekenweek. In bibliotheek Hendrik-Ido-Ambacht vertelt Tineke Beishuizen over haar vriendschappen. In Gorinchem geeft Peter Buwalda een lezing. Leer meer over Virtuele vriendschappen en Facebook in Hardinxveld-Giessendam en Leerdam. In theater Go organiseert bibliotheek Leerdam een middag vol gedichten, theater en muziek. Bovendien kunt u uw poëziealbum laten herleven op de Facebookpagina van het bibliotheeknetwerk of uw eigen album tijdelijk beschikbaar stellen voor een tentoonstelling in uw bibliotheek.

Voor meer informatie: www.bibliotheeknetwerkzhzo.nl.

advertentie
advertentie