Fietsmarathon voor goede doelen

7 maart 2012 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - De activiteitencommissie Reflektor van de Hervormde Kerk Sliedrecht wil net als twee jaar geleden weer een fietsmarathon organiseren. Deze zal op 13 en 14 april gehouden worden op het ijsbaanterrein. Van 8.00 tot 18.00 uur kan jong en oud zich weer fietsend inzetten voor de goede doelen.

De opbrengst van de marathon gaat dit jaar naar twee goede doelen. Het eerste is het werk van Arthur de Jager op de Filipijnen. Hij is de zoon van Arie en Rosita de Jager uit de eigen gemeente en doet goed werk met heel weinig middelen: hij evangeliseert in gevangenissen, heeft een gemeente gesticht en een groentewinkel opgericht. Mensen kunnen mede hierdoor een baan vinden en in hun levensonderhoud voorzien (info: www.touchingthenations.com).

Het tweede goede doel is het werk van Nathan Noach uit Berseba. Hij helpt via de Rotary Berseba een school voor autistische kinderen in Berseba. De bedoeling is om speciale muziekinstrumenten aan te schaffen voor deze autistische kinderen.

De marathon kan gefietst worden op de bekende tandems en verschillende andere soorten fietsen. Maar ook deelnemers op hun eigen fiets zijn welkom. Skaten of steppen mag ook. ,,Iedere deelname moet minimaal 5 euro voor de goede doelen opleveren", licht Rebecca Verlek namens de organisatie toe. ,,Maar natuurlijk vinden we het het allerleukst als er teams mee doen, die ook echt 24 uur met elkaar gaan fietsen." Een opgaveformulier hiervoor kan via reflektor_sliedrecht@hotmail.com opgevraagd worden.

Naast het fietsen zijn er ook andere activiteiten. Zo zal er een springkussen staan voor de jongsten, kan er gevoetbald worden in een pannakooi, is er mogelijkheid om een pijltje te gooien bij het darten en worden er creatieve activiteiten gehouden.

advertentie
advertentie