Alterno wint opnieuw van Sliedrecht Sport

8 maart 2012 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - Door de 2-3 nederlaag tegen Alterno in de eerste halve finale wedstrijd van het Nationaal Bekertoernooi lijkt de bekerfinale voor Sliedrecht Sport ver weg. Toch blijft de opgave voor de Sliedrechtse volleybalsters niet veel anders dan vooraf, namelijk winnen in Apeldoorn. Dan zal vervolgens in de Golden Set definitief moeten worden afgerekend met de "angstgegner'' van Sliedrecht Sport, die vorig seizoen te sterk bleek in de play-offs en exact twee maanden geleden ook al met de winst ging strijken in sporthal De Stoep.

De aangeslagen formatie van trainer-coach Meino Rozendal klampt zich voor de return van volgende week dinsdag vast aan het idee, dat het Alterno gisteravond wel heel erg moeilijk wist te maken. Een 1-0 voorsprong in de wedstrijd (25-21) werd in de tweede (20-25) en derde set (22-25) uit handen gegeven en niets leek in de vierde set een duidelijke zege van Alterno in de weg te staan. Sliedrecht Sport bleek echter over mentale veerkracht te beschikken door na een ruime achterstand de vierde set alsnog te winnen (25-23), waardoor het een vijfde set afdwong. De krachtenverslindende wedstrijd bleek echter teveel energie te hebben gekost om een beslissend eindschot te geven. Alterno bleek over meer reserves te beschikken en won de vijfde set én de wedstrijd: 11-15.

Bij Sliedrecht Sport kwam het leeuwendeel van de score van Nienke de Waard en Esther van Berkel, Alterno steunde met name op de scoringsdrift van Moniek Jansen.

Sliedrecht Sport heeft drie dagen om te herstellen. Aanstaande zaterdag gaan de playoffs van start met een best-of-three serie tegen Pollux uit Oldenzaal.