Afbeelding

Voorjaarsmarkt SWS in De Reling

9 maart 2012 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - Stichting Welzijnswerk Sliedrecht (SWS) houdt op dinsdag 20 maart van 13.30 tot 16.30 uur voor het eerst een voorjaarsmarkt in de grote zaal van De Reling Industrieweg 13. De vrijwilligers Vera de Keijzer en Jeannette van Ballegooijen hebben samen met SWS-medewerkster Joke Brouwer de schouders gezet onder dit evenement. ,,We willen de mensen kennis laten maken met De Reling, met de organisaties die meedoen en nog eens duidelijk maken dat we geen onderdeel van de gemeente zijn en dus zelf kunnen bepalen wat we doen in en voor Sliedrecht, de Sliedrechtse ouderen en mensen die even wat steun nodig hebben.''

Er zal een klein rommelmarktje zijn, er wordt een Rad van Fortuin gedraaid, er wordt een loterij gehouden en er is een koffiehoekje (consumpties kosten € 0,75-1,25). Ook zijn er diverse kramen waar zelfgemaakte dingen worden verkocht zoals (3d) kaarten, shawls, gebreide en gehaakte spulletjes, schilderijen en tekeningen. Bovendien wordt er een workshop bloemschikken verzorgt, worden er planten verkocht, zal "Het Atelier'' keramiek tonen en verkopen, is de ANBO aanwezig met een stand en verkopen de Anders Actieven hun zelfgemaakte (klein)meubelen en andere dingen. Yulius zorgt dat de bezoekers kunnen genieten van kleine hapjes.

Jeannette, Vera en Joke willen de netto-opbrengst van de voorjaarsmarkt graag aan een goed doel schenken, een doel waar ze helemaal achter kunnen staan. Ze zijn helemaal enthousiast geworden over de doelstelling van Make-A-Wish Nederland (vroeger Doe Een Wens Stichting). Deze stichting wil graag de liefste wens van kinderen van 3 tot 18 jaar met een levensbedreigende ziekte vervullen, zodat zij de kracht vinden weer even kind te zijn en geen patiënt. 370 Vrijwilligers in het land vervullen jaarlijks meer dan 400 wensen voor deze kinderen.

Tijdens de voorjaarsmarkt zal er ook een stand staan van de stichting en een vrijwilliger van Make-A-Wish Nederland een presentatie houden. ,,We willen zoveel mogelijk geld bij elkaar brengen voor deze stichting zodat er leuke wensen vervuld kunnen blijven worden voor die kinderen'', zegt Jeannette die zelf een kind kent die dit heeft meegemaakt.

advertentie
advertentie