Sportieve aftrap van jubileumjaar

9 maart 2012 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - Afgelopen woensdag heeft de eerste jubileumactiviteit van de honderdjarige voetbalvereniging Sliedrecht plaatsgevonden. De wedstrijden van het Sliedrechts G-team tegen VVAC en Sliedrecht A1 tegen het Nederlands CP-team konden door de hevige regenval niet op het hoofdveld plaatsvinden. De organisatie moest improviseren en verplaatste de wedstrijden naar het kunstgrasveld. Het Sliedrechts G-team boekte hier een ruime 7-1 zege. Daarna zag het trouwe publiek de Sliedrechtse A-talenten met 6-2 winnen van het nationale G-team.

In de eerste helft was het een gelijkwaardig opgaande strijd tussen de lokale A1 en het nationale CP. Maar in de tweede helft gaf de conditionele gesteldheid van de A1 spelers uiteindelijk de doorslag. Het Nederlands CP-team had in de middag al een pittige training achter de rug en tijdens de wedstrijd kroop de vermoeidheid in de benen van de CP-spelers. Deze dag was voor hen als voorbereiding bedoeld voor de interland tegen Rusland, die over twee weken in Moskou wordt gespeeld in het kader van een zeslandentoernooi.

Uiteraard werden na afloop vaantjes uitgereikt en konden de voetballers met zijn allen op de foto. Na de wedstrijden werd de avond in de kantine omlijst door United by Music, de bluesband die volledig bestaat uit zeer muzikale mensen met een beperking. Zij maakte er een mooi feest van in een bomvolle kantine.

Deze wedstrijd was gekoppeld aan een goed doel, namelijk het Fonds Gehandicaptensport. Voor dit fonds zoekt de afdeling Sliedrecht nog extra collectanten om een mooi bedrag binnen te halen. De spelers en begeleiding van A1 hebben al heel sportief op deze oproep gereageerd en gaan met z'n allen aan de slag. Zij zullen tijdens de collecteweek van 1 tot en met 7 april één avond collecteren in plaats van trainen.

advertentie
advertentie