Gratis actieboek bij boekhandel Ritmeester

7 maart 2012 om 00:00 Nieuws

H'VELD-G'DAM - Boekhandel Ritmeester wil van 14 tot en met 24 maart de aandacht extra op het christelijke boek richten. Het thema van de Week van het Christelijke Boek is 'Een open boek - vriendschap in christelijke boeken'.

Dit jaar schreef Rien van den Berg het actieboek Aslander. ,,Het actieboek vertelt een intrigerend verhaal. Een veerboot loopt met een schok vast op het wad. Aan een tafel op het tussendek zitten vijf mensen. Tussen hen in ligt een krant. 'Politie staakt moordonderzoek', meldt de kop. Eén van de vijf aan tafel, was bevriend met het slachtoffer van de moord. Hij vraagt de andere vier dringend of ze verder willen gaan waar de politie gestopt is. Hij vestigt zijn hoop vooral op Lammert Aslander, dominee in een crisis. Aslander heeft weinig trek om zich in die eilandkwestie te mengen. Maar als hij nee zegt, wint de leugen. Mag hij iemand ongestraft laten wegkomen met een moord?", vertelt Jan Ruurd van der Poel van de boekhandel. Aslander is het begin van een jaarlijks te verschijnen detective-serie.

Naar aanleiding van het boek zijn op de locatie van het verhaal (Ameland) meerdere video's gemaakt, die gefaseerd op een aparte website te bewonderen zijn: www.aslander.info. Tijdens de Week van het Christelijke Boek ontvangen klanten gratis het actieboek, bij aankoop van tenminste € 12,50 aan boeken.

Rien van den Berg

Rien van den Berg is in het dagelijks leven journalist bij het Nederlands Dagblad, maar werkt daarnaast aan 1001 projecten. Hij is de initiator van het project Psalmen-voor-nu, samensteller van bloemlezingen als het standaardwerk Brandaan van de christelijke poëzie, en hij verzorgde de kanttekeningen bij de psalmen in de Jongerenbijbel. Jarenlang reisde hij stad en land af om mensen enthousiast te maken voor poëzie, mooie taal en verhalen en onlangs heeft hij de studie theologie in deeltijd opgepakt.

Boekhandel Ritmeester, Tolstraat 34 Meerkerk - Rembrandtstraat 29 Boven-Hardinxveld - Pompstraat 31 Gorinchem. Info op www.boekhandelritmeester.nl.

advertentie
advertentie