ZOA-collectanten op pad

16 maart 2012 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - Van 25 tot en met 31 maart gaat de ZOA-collecteweek weer van start. Zo'n 18.000 enthousiaste collectanten gaan in het hele land de deuren langs om geld op te halen voor ZOA. De opbrengst, vorig jaar bijna een miljoen euro, wordt besteed aan verschillende projecten, zoals het terugkeerproject in Hartisheik, Ethiopië. In dit vluchtelingenkamp leven meer dan 1000 gezinnen. Velen van hen willen terug naar huis, maar hebben geen reserves om de terugreis te betalen. ZOA maakt vervoer naar huis mogelijk en voorziet hen van een startpakket om hun eigen landbouwproject op te zetten.

ZOA werkt in veertien landen op drie continenten. Ze biedt in deze landen hulp aan mensen die zijn getroffen door een natuurramp of gewapend conflict, zoals de aardbeving in Haïti of de burgeroorlog in Sri Lanka. Ze geeft hoop door een nieuw toekomstperspectief te bieden en herstel door samen met de mensen te werken zodat ze in hun eigen levensonderhoud kunnen voorzien.

Het werk van ZOA en de nationale collecteweek kan op diverse manieren worden ondersteund. Dat kan middels een donatie of door als collectant mee te helpen. Voor meer informatie: http://zoa.nl/nationale-collecteweek.

advertentie
advertentie