Tweede bewonersavond Karekietflat

16 maart 2012 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - In het Griendencollege hield Tablis Wonen maandagavond 12 maart voor de tweede keer een bewonersavond over de Karekietflat. De aanwezigen kregen informatie over de huidige stand van zaken, de bestemmingsplanprocedure en het communicatietraject. En natuurlijk werd er gesproken over het ontstaan en het uitwerken van het nieuwbouwplan op de locatie van de Karekietflat. De gemeente Sliedrecht werd deze avond onder andere vertegenwoordigd door wethouder Johan Lavooi.

Kees de Jongh, manager Projecten van Tablis Wonen, beet het spits af en lichtte de huidige stand van het Sociaal Plan toe en de daarbij behorende uitverhuizingen. Hierna gaf Bertil Dekker, architect van Stijl Architectuur een toelichting over het ontstaan en uitwerken van het nieuwbouwplan op de locatie van de Karekietflat, het zogenaamde stedenbouwkundige ontwerp. Dit ontwerp wordt nu gebruikt als uitgangspunt voor de bestemmingsplanprocedure. Dit is noodzakelijk want het nieuwe ontwerp voldoet niet aan het huidige bestemmingsplan. René Lipman, beleidsmedewerker van gemeente Sliedrecht, lichtte de bestemmingsplanprocedure verder toe.

Ook kregen de aanwezigen meer informatie over het vervolgtraject. Met als mijlpalen de verwachte sloopdatum (januari 2013) en de verwachte start van de nieuwbouw (april 2013).

Een aantal bewoners en omwonenden vroeg aandacht voor het op peil houden van de leefbaarheid en de veiligheid van de Karekietflat en haar omgeving. Kees de Jongh gaf aan dat Tablis Wonen er alles aan doet om de leefbaarheid en de veiligheid van de Karekietflat en omgeving te garanderen. Ron van Huuksloot, medewerker Woonservice, is bij Tablis Wonen hiervoor het aanspreekpunt.

Voor de geïnteresseerden is de getoonde presentatie en een kort verslag van deze tweede bewonersavond terug te vinden op de website van Tablis Wonen.

advertentie
advertentie