Sliedrecht Sport ronde verder in titelrace

18 maart 2012 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - In een ware thriller, die de bomvolle sporthal De Stoep in allerhoogste fase van extase bracht, hebben de volleybalsters van Sliedrecht Sport zich middels een 3-2 zege op Pollux weten te plaatsen bij de laatste vier in de play-offs van het kampioenschap van Nederland.

Vanavond (zondag) reeds dient het keurkorps van coach Meino Rozendal zich in Noord Limburg te melden voor de eerste wedstrijd van de halve finale play-offs: de huidige landskampioen VC Weert is daarin de tegenstander. Met een zware vijfsetter in de benen wordt van Sliedrecht Sport veel gevergd om een goede stap te zetten richting de finales met als inzet de nationale titel.

Na de verrassende zege bij Alterno, waardoor Sliedrecht Sport zich heeft geplaatst voor de nationale bekerfinale, ging iedereen er in De Stoep er even goed voor zitten. Bijna drie sets later vreesden velen echter voor de definitieve uitschakeling in de titelrace, toen Pollux met twee gewonnen sets (18-25 en 19-25) en een 23-23 stand in de derde set slechts twee klappen verwijderd was van een spectaculaire zege. Sporthal De Stoep ontplofte, toen de thuisclub vervolgens alsnog ontsnapte (25-23) en daarmee alle schroom en zenuwen uit het eerste deel van de wedstrijd van zich afgooide. Pollux kwam er vervolgens niet meer aan te pas. Sliedrecht Sport was ontketend en gaf met de winst in de vierde en vijfde set (25-10 en 15-04) alsnog gestalte aan een ware Houdini-act.

De opluchting was enorm na afloop, Brecht Gijsbertsen wist echter snel en nuchter de gang van zaken te analyseren. ,,Wij liepen de eerste twee sets achter de feiten aan, kregen door hun servicedruk de pass niet goed onder controle. In tegenstelling tot de wedstrijd in Oldenzaal, waar het totale team uiteen viel, bleven wij elkaar nu echter wel steunen en hadden de mentale weerbaarheid om terug in wedstrijd te komen."

Over de komende zware klus tegen Weert. ,,Zij hebben een hele goede ploeg, waar alles van ons zal worden gevraagd om een goed resultaat te halen, maar wij zullen er vol voor gaan."

advertentie
advertentie