Vierde schaakteam veilig na sensationele zege

18 maart 2012 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - Het vierde team van Schaakvereniging Sliedrecht heeft zich door een sensationele 4,5-3,5 zege op de nummer 2 van de ranglijst - WSV 3 - definitief veilig gespeeld in de derde klasse. Gezien de jeugdige samenstelling van het team van teamleider Peter Vis is dat een geweldig resultaat.

Opnieuw speelden de jeugdspelers een belangrijke rol in de wedstrijd tegen de Waddinxveeners, die nog kansen hadden op het kampioenschap. Adrian Mensing scoorde het eerste halfje aan bord 3 en dat was een keurige prestatie tegen zijn sterkere tegenstander. Kopman Martin Prins moest na een ingewikkelde partij zijn koning omleggen, maar invaller en tevens debutant Jan Veenis trok de stand weer gelijk via een mooie Leeuwpartij.

Jorik Klein behield zijn 100%-score en boekte zijn vierde zege op rij en bracht Sliedrecht 4 dus op voorsprong. Die voorsprong werd vergroot door een goede winst van André van Dieën, die in aanvallende stijl wist te winnen.

Jeugdspeler Jurgen de Haan speelde een goede partij, die uiteindelijk in remise eindigde, waardoor het eerste matchpunt veilig werd gesteld. Andrew Mensing speelde een heel moeilijk eindspel, waarin hij eventjes te afwachtend was en uiteindelijk verloor. Tenslotte wist Martijn Stoker zijn op papier veel sterkere tegenstander keurig op remise te houden. Daardoor scoorden de vijf jeugdspelers dus 2,5 punten en hadden ze zo een grote bijdrage in de winst.

Zo wist het vierde team dus verrassend te winnen en nam het zelfs de tweede plaats over van WSV 3. Met nog één wedstrijd te gaan is het al zeker dat het vierde team van Sliedrecht aan de versterkte degradatie zal ontkomen.

advertentie
advertentie