Opzienbarende prestatie Sliedrecht bij Roda Boys

18 maart 2012 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - Met een verrassende 1-4 zege bij eerste periodekampioen Roda Boys/Bommelerwaard heeft Sliedrecht een einde gemaakt aan een reeks van zes duels zonder zege. Voor het eerst sinds 19 november van het vorig jaar (!!) mocht de Lockhorst-club drie punten bijschrijven bij het seizoenstotaal en heeft het zodoende weer enige afstand genomen van de gevarenzone in de eerste klasse C.

Nu trainer-coach Ron van den Berg de zekerheid heeft het in het vervolg van dit seizoen te moeten doen zonder de topscorers Roy Leeuwestein en Göksel Çakir heeft men afstand genomen van het drie-spitsen systeem en werd een tactisch plan met twee man voorin met veel succes uitgevoerd. Hakan Tokul en Luciano van Harlingen waren een voortdurende plaag voor de verdedigers van Roda Boys in een wedstrijd die een stortvloed van honderd procent kansen kende.

Sliedrecht kwam in Aalst goed uit de startblokken en wist met veel strijdlust en goed positiespel de verbouwereerde gastheren de wil op te leggen. Na een half uur werd Sliedrecht een geheide strafschop ongehouden toen Luciano van Harlingen door doelman Maikel van Tuyl omver werd gekegeld. Aan de andere kant behoedde Patrick Benthem zijn team voor een onterechte achterstand door twee fabuleuze reddingen op inzetten van Ozkaya en Tan. Toen iedereen zich had ingesteld op een dubbelblanke ruststand ging Luciano van Harlingen prima door op een dieptepass en omspeelde hij doelman van Tuyl ditmaal overtuigend: 0-1.

Na rust bleef Sliedrecht vanuit een goede organisatie spelen en kwam het al in de eerste minuut van de tweede helft op 0-2 toen Timon Rosenbrand een prima assist van Jordy de Jong doeltreffend afrondde. Zeven minuten later verkleinde Roda Boys de achterstand tot 1-2 toen de razendsnelle Toby Tan kon profiteren van teveel ruimte. Halverwege de tweede helft viel de beslissing toen de ijzersterk spelende Jordy de Jong zijn tegenstander de hielen liet zien en vervolgens Hakan Tokul op maat bediende, die snoeihard binnen schoot: 1-3.

Het bleek de genadestoot voor Roda Boys/B, dat in de blessuretijd nog moest toezien hoe invaller Kenny Stuy van de Herik ook nog zijn doelpuntje meepikte, ditmaal op aangeven van Hakan Tokul: 1-4.

Trainer-coach Ron van den Berg was logischerwijze dik tevreden over de middag aan de Veerdam in Aalst: ,,Dit had de ploeg bikkelhard nodig, het geeft weer zelfvertrouwen voor de slotfase van de competitie. De opdrachten zijn heel goed uitgevoerd en ik heb genoten van de inzet en de strijdlust, dit geeft weer een goed gevoel voor de komende weken."