Dames vv Sliedrecht behaalt benauwde zege in hectische slotfase

19 maart 2012 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - De Sliedrechtse voetbaldames hebben opnieuw de volle winst gepakt in een lastige wedstrijd. De 1-0 thuiszege op De Zwerver kwam pas vijf minuten voor tijd tot stand. Het was Walla Al Jaboury die zich matchwinner mocht noemen, nadat ze op maat bediend was door Sharon Goedhart. Walla speelde zich knap vrij langs haar tegenstander en schoof het leer vakkundig onder de vallende keepster door.

Sliedrecht was met name in de tweede helft de beter voetballende ploeg en hield de Kinderdijkers veelvuldig onder druk. De wit-blauwe aanvalslinie had in tegenstelling tot vorige week echter het vizier niet scherp genoeg gesteld en toonde op het beslissende moment niet de benodigde koelbloedigheid.

Voor rust ontpopte De Zwerver zich als een gevaarlijke ploeg die er duidelijk op gebrand was om zich te revancheren voor de afgetekende verliespartij van vorige week tegen Rijsoord. De verdediging van Sliedrecht, met Anne Roos de Rover weer in de gelederen, had al haar concentratie en inzet nodig om de rood-zwarten zo ver mogelijk van het doel af te houden. Diepgespeelde ballen waren daarbij vaak een prooi voor de attent meevoetballende keeper Ilse Verwijs. Sliedrecht kreeg haar kansen, maar benutte er geen. De Zwerver gaf fel en sportief strijdend partij maar kwam niet verder dan enkele schoten op doel.

Na rust bleek De Zwerver het hoge tempo en de scherpte van de eerste helft niet vast te kunnen houden, waardoor de thuisploeg duidelijk de bovenliggende partij was. Paula van de Berg speelde op het middenveld een belangrijke rol als onvermoeibare aanjager en controleur. De Zwerver werd teruggedrongen en verdedigde met man en macht de 0-0, loerend op die ene counter. Zover kwam het niet dankzij de treffer van Walla.

Mede dankzij de nederlaag van naaste concurrent Rijsoord mag Sliedrecht zich na deze winst koploper noemen in de promotiepoule naar de vierde klasse.