Spanning stijgt in interne schaakcompetitie

19 maart 2012 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - Met nog vier ronden te gaan in de interne competitie van Schaakvereniging Sliedrecht neemt de spanning verder toe. De koplopers Wim Hokken en Robert van Rekom kwamen beiden niet verder dan remise, maar zagen Peter van den Bergh wel dichterbij komen. Zowel Robert als Wim krijgen nog een zwaar programma in de laatste ronden, waarbij zij ook nog tegen elkaar moeten uitkomen.

Wim Hokken had moeite met Tobias Dekker, die nu tegen vier toppers ongeslagen is gebleven. Hokken offerde in de opening zijn traditionele pion, kreeg er aanval en later een pion voor terug, maar zag de stelling tegen de jeugdspeler toch in remise verzandden. Robert van Rekom ging voortvarend van start tegen Wim Pool, maar kon er uiteindelijk niet meer uthalen dan remise.

Titelverdediger Peter van den Bergh nam de derde plaats over van Hans Klein door in een vlotte partij Theo Dekker te verslaan. Jerry van Rekom kwam tegen de geblesseerde Kees Wessels niet verder dan remise en zakt een plaatsje naar positie 5. Tussen de nummers 3 en 5 zitten echter maar 23 punten dus ook het gevecht om de derde plaats blijft spannend. Voorzitter Wout Boer had weinig moeite met Peter Dekker en klimt hierdoor naar de achtste plaats.

Jan Sulman is weer terug in zijn oude vorm en toonde dat aan door tweede teamgenoot Joost Stoker in een mooie partij te verslaan. Ook twee spelers uit het derde team - Floris Verweij en Hans Snel - speelden een onderlinge partij die uiteindelijk werd gewonnen door de jeugdspeler.

Hans Dubbeldam liet zien dat hij tegen sterkere spelers zijn mannetje staat en scoorde een keurige remise tegen internationaal probleemmeester Henk Prins. Wedstrijdleider Mark van Hulst speelde een sterke partij tegen Gerard Kolenbrander. Nadat beide spelers een juiste voortzetting hadden gemist werd terecht tot remise besloten. Nestor Jan Willem Kraaijeveld maakte het Michiel van den Berg lastig en kon weer een winstpartij noteren. Onderaan de rangschikking was er nuttige winst voor Rik Versteeg op Cees Moes, die nu via het Stappenplan gaat proberen meer punten te scoren.

Bij de jeugd van Schaakvereniging Sliedrecht wordt er in alle groepen flink aan de boom geschud. In de eerste groep doet Robin Urbanus het uitstekend met drie zeges op rij. Hij staat daardoor aan kop, maar heeft wel Joran van Eijl en William Gijsen op zijn hielen zitten.

In de tweede groep gaat Joost Driessen aan kop, maar ook hij weet dat Jochanan Alberts en Marco Kwakernaat hem nog in het vizier houden.

Bij de meisjes verdedigt Jamila Naseri haar titel voorlopig met verve, maar Ilse vd Klis en Fabiënne Janssen geven de strijd zeker nog niet op.

In de derde groep blijft nieuwkomer Floor Verschoor verbazen. Dit keer hield hij eerstegroepspeler Christiaan Verheij keurig op remise. Daarmee blijft Floor aan kop in groep 3, maar moet de koppositie delen met Rowan vd Klis, die Joëlle Bos na een spannende partij wist te verslaan.

In de laddercompetitie blijft Marco Kwakernaat aan kop na zijn verrassende zege op Matthias vd Dool. Jamila staat vlak achter hem, terwijl Rowan keurig derde staat.

advertentie
advertentie