De Beneden Merwede fietsroute geopend

26 maart 2012 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - 'Het project Fiets Filevrij verbetert bestaande fietsroutes in Nederland die langs fileknooppunten lopen, door onder meer het wegnemen van barrières, het verhogen van de kwaliteit en actieve communicatie over de routes'. Zo omschrijft de website www.fietsfilevrij.nl het project waarvoor woensdag 21 maart ook voor de regio Beneden Merwede een overeenkomst getekend werd.

Vertegenwoordigers van de Landelijke fietsersbond, Drechtsteden, gemeenten, Waterschap en Provincie vonden elkaar daarvoor in de zaal van het nieuwe Apollo. Met het realiseren van een 'fietssnelweg' willen de gemeenten de ontsluiting verbeteren door het gebruik van de fiets te stimuleren. Verhogen van de kwaliteit van de verbinding is daar een onderdeel van. Papendrecht en Sliedrecht hebben bijvoorbeeld afgesproken de nieuwe schakel tussen de nieuwbouwlocaties Baanhoek-west en Oostpolder/Land van Matena gezamenlijk uit te voeren. Het nieuwe tracé tussen de beide nieuwbouwlocaties is op dit moment voorbelast en de oplevering van de verbinding is midden 2011 gepland.

De Beneden Merwede fietsroute loopt in grote lijnen parallel aan de A15 en de N3 en verbindt de kernen van Sliedrecht, Papendrecht, Alblasserdam en Dordrecht. In de afgelopen jaren is vanwege de congestie op het hoofdwegennet de bereikbaarheid van de belangrijkste werklocaties in de regio verder onder druk komen te staan. Onderzoek laat zien dat de gemiddelde fietsafstand tussen vijf en zeven kilometer is. Dat past daarmee goed in het gerealiseerde initiatief. Voor verkeerswethouder Scheurwater zeker een reden om samen met de andere zeven vertegenwoordigers lachend de handtekening onder het convenant te zetten.

advertentie
advertentie