Neptunus zegent nieuwe onderkomen van Moby Dick

27 maart 2012 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - Onderwatersportclub Moby Dick startte zaterdagochtend achter zwembad De Lockhorst met de bouw voor haar nieuwe clubhuis. Neptunus zelf was uit de diepten der zee geklommen om de plechtige handeling te verrichten. Na enkele vermanende woorden stak hij zijn machtige drietand in de grond op de plaats waar binnenkort het nieuwe clubhuis zal verrijzen en gaf daarmee zijn zegen voor het nieuwe clubhuis van een van de oudste duikverenigingen van Nederland.

Moby Dick is erg blij met de ruimte in de noordoosthoek van de ligweide van De Lockhorst, direct aan de parkeerplaats. Na ruim een jaar dakloos te zijn geweest - omdat het vorige clubhuis moest wijken voor uitbreiding van IHC - beschikken de Sliedrechtse duikers binnenkort weer over een clubhuis waar zij op de vrijdagavonden - na de wekelijkse training in het naastgelegen zwembad De Lockhorst - onder het genot van een hapje en een drankje hun duikactiviteiten kunnen voorbereiden en waar zij met de eigen compressor hun duikcilinders met perslucht kunnen vullen.

Moby Dick is een actieve, avontuurlijke en leerzame vereniging: De schatzoekers van Moby Dick zijn steeds druk met het zoeken naar nieuwe wrakken en bergen regelmatig interessante voorwerpen. De leden van de biologische werkgroep van Moby Dick bestuderen de omvangrijke fauna en flora in de Oosterschelde en de Grevelingen. Daarnaast zijn de instructeurs van Moby Dick altijd druk met het opleiden van nieuwe duikers. Naast al deze activiteiten is het op vrijdagavond aan de bar ook gewoon erg gezellig.

Voor aspirant duikers uit Sliedrecht en omgeving is nog altijd plaats. Zij kunnen zich aanmelden via: www.mobydicksliedrecht.com.

advertentie
advertentie