Sliedrecht en Sneek weer in evenwicht

28 maart 2012 om 00:00 Nieuws

SNEEK - Sliedrecht Sport heeft woensdagavond een en ander rechtgezet door VC Sneek een koekje van eigen deeg te geven. Kregen de Sliedrechtse volleybalsters afgelopen zondag in Sneek een rappe 3-0 om de oren, gister in De Stoep dropen de Friezinnen snel af na een even kansloze nederlaag: 25-14, 25-23, 25-19.

De Stoep zat afgeladen vol. Buiten moesten parkeerwachters het verkeer zelfs in goede banen leiden. Ook de Friese supporters waren in bussen naar Sliedrecht gekomen. Het leverde een mooie sfeer op. De wedstrijd zelf was iets minder fraai. Beide ploegen lieten niet hun topniveau zien. Bij Sliedrecht Sport liet vooral de aanval het afweten, maar dankzij dat andere krachtige wapen, de serve, kwam de ploeg toch geen enkel moment in gevaar. De Friezinnen vonden hier drie sets lang geen antwoord op.

Een relatief eenvoudige overwinning dus voor de ploeg van Meino Rozendal die nu twee wedstrijden voor de boeg heeft in Sneek, op zaterdag en zondag. Worden beide wedstrijden gewonnen, dan is Sliedrecht landskampioen.

Dat zou ook betekenen dat de wedstrijd van gisteravond de laatste thuiswedstrijd was. Voor de zekerheid werden daarom gister al alle vrijwilligers gehuldigd. Eén voor één kregen zij een staande ovatie van het publiek en een erehaag van de volleybalsters. Een mooi einde van een succesvolle volleybalavond in Sliedrecht.

advertentie
advertentie