Sneek ook in eigen huis kansloos tegen Sliedrecht Sport

31 maart 2012 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - Sliedrecht Sport heeft voor de tweede keer VC Sneek geen enkele kans gegeven. Voor eigen publiek moesten de Friezinnen diep het hoofd buigen: 19-25, 19-25, 20-25. Alhoewel, eigen publiek... Heel wat Sliedrechters wisten de weg naar het hoge noorden te vinden. En morgen, als de beslissing om het landskampioenschap kan vallen, zullen nog meer blauw-witte supporters op de tribunes plaats nemen om hun heldinnen naar de titel te schreeuwen.

Na het vertoonde spel in de laatste twee wedstrijden zal vriend en vijand het er over eens zijn: Sliedrecht Sport is torenhoog favoriet. De serve is het belangrijkste wapen, maar ook aanvallend en technisch speelt Sliedrecht overtuigend, beter dan de Frieze opponent. Wim van Mourik, vrijwilliger bij Sliedrecht Sport en aandacht toeschouwer in Sneek, beaamt dit: ,,Het moet wel heel raar lopen al dit mis gaat. De meiden zijn zo gefocust. Mogelijk is dat het enige gevaar dat op loer ligt: overconcentratie. Maar eerlijk gezegd denk ik niet dat ze dit laten lopen."

Morgen dus de vierde confrontatie, aanvang 17.00 uur. Bij winst is Sliedrecht Sport voor het eerst in de historie van de club kampioen van Nederland. Bij verlies mag Sliedrecht het woensdagavond nog eens proberen in De Stoep.

advertentie
advertentie