Ingezonden reactie op 'Er moet balans zijn'

5 april 2012 om 00:00 Nieuws

Graag willen wij hier als BCS (Bewoners Commissie Staatsliedenbuurt) een korte reactie geven om onduidelijkheid, vooral onder de huurders van de Staatsliedenbuurt te voorkomen:

Zoals wij in onze laatste nieuwsbrief al vermeld hebben, is er nu een intentieovereenkomst tussen Tablis Wonen en BCS. Hierin zijn de volgende punten overeengekomen:

- Wij worden na de wettelijk voorgeschreven stappen erkend als volwaardige huurdersvereniging. Hierop vooruitlopend gaan wij binnenkort inhoudelijk spreken over onderhoud, waarbij de in dit artikel al genoemde problemen onze volle aandacht hebben

- Wij worden als huurdersvertegenwoordiging nadrukkelijk betrokken bij de visievorming voor de herstructurering van de Staatsliedenbuurt.

Deze intentieverklaring zet de deur open voor een constructieve samenwerking. Natuurlijk staat het onderhoud van de woningen bij ons voorop; uiteindelijk moeten de mensen tot aan het begin van een herstructurering prettig, maar vooral gezond, kunnen wonen. Maar net zo belangrijk is voor ons het meewerken aan een visievorming voor de toekomst; met het 'Plan van aanpak' onder de arm zullen wij ons uiterste best doen om hierbij de wensen maar ook de rechten van de bewoners voorop te laten staan.

Helga Seinsch

Voorzitter BCS

advertentie
advertentie