Afbeelding

Open kampioenschap van Drechtstreek in Sliedrecht

13 april 2012 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - In de bovenzaal van Bar De Huifkar in Sliedrecht start op donderdag 26 april het achtste Open Kampioenschap van de Drechtstreek. Het toernooi kende vorig jaar een verrassende winnaar in de persoon van Henk Prins, die sterkere spelers en oud-kampioenen als Wim Hokken, Peter van den Bergh en Melvin Holwijn achter zich liet.

De organisatie rekent weer op veel deelnemers uit de Drechtstreek en daarbuiten. Veel schakers uit de RSB competitie zullen deelnemen, maar ook van buiten de RSB melden steeds meer spelers zich aan, zodat de competitie spannend beloofd te worden. Spelers met een lagere rating zijn echter net zo welkom op dit toernooi. Het toernooi biedt dus ook voor huisschakers de kans de krachten te meten met clubschakers of om sfeer te proeven.

Schaakliefhebbers kunnen zich inschrijven tot 25 april bij de wedstrijdleider van het toernooi: Mark van Hulst, wedstrijdleider@schakendsliedrecht.nl, telefoon 06-42943348, o.v.v. vereniging en/of bondsnummer. Het toernooi wordt op zeven donderdagavonden gespeeld vanaf 26 april. Het is mogelijk in de eerste vijf rondes een bye op te nemen en, daar de indeling van de volgende ronde al op zaterdag na de speelronde wordt gemaakt, behoort vooruit spelen ook tot de mogelijkheden.

De prijsuitreiking is aansluitend aan de laatste ronde op 14 juni, een speciale avond, waarin op ludieke wijze de prijswinnaars zullen worden gehuldigd.

De uitslagen worden doorgegeven aan de ratingcommissie van de KNSB.

Voor meer details zie: www.schakendsliedrecht.nl.

advertentie
advertentie