Afbeelding

Sliedrechter die explosieven bezat langer vast

13 april 2012 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - De raadkamer van de Rotterdamse rechtbank heeft woensdag 11 april de voorlopige hechtenis van een 34-jarige man uit Sliedrecht die wordt verdacht van het bezit van explosieven met negentig dagen verlengd. De afgelopen maanden werden in dit onderzoek in totaal acht verdachten aangehouden. Drie van hen zitten nog vast.

De politie kwam de explosieven in januari op het spoor naar aanleiding van tips. Gedurende het onderzoek, dat ongeveer vier maanden duurde, hebben politieagenten meerdere woningen in Sliedrecht en Dordrecht doorzocht. Hierbij zijn onder andere een zelfgemaakt explosief, explosieve stof en verdovende middelen aangetroffen. Deze drugs werden direct in beslag genomen en vernietigd. De Explosieven Opruimingsdienst heeft de aangetroffen explosieven onschadelijk gemaakt.

In totaal werden acht mannen aangehouden op verdenking van bezit van explosieven of betrokkenheid daarbij. Naast de 34-jarige man zitten ook een 21-jarige Sliedrechter en een 22-jarige man uit Dordrecht nog vast. Zij moeten in mei voor de rechter verschijnen tijdens een zogenoemde pro forma zitting. De andere vijf verdachten wachten de beslissing over hun strafzaak in vrijheid af.

advertentie
advertentie