Onderneming Wellnesscomplex Biesbosch failliet

13 april 2012 om 00:00 Nieuws

DORDRECHT - Deze week werd het Parkschap Nationaal Park de Biesbosch geïnformeerd over het faillissement van de Bagua Wellness Groep B.V. Het Parkschap heeft een erfpachtovereenkomst met deze onderneming ten behoeve van de realisatie en exploitatie van een wellnesscomplex in Recreatiegebied De Hollandse Biesbosch. Er is een curator aangesteld om het faillissement af te handelen. Het Parkschap is met deze curator in gesprek.

De voorzitter van het Parkschap, wethouder Harry Wagemakers, is bijzonder teleurgesteld. ,,Er is de afgelopen jaren hard getrokken aan de totstandkoming van een duurzaam wellnesscomplex op deze locatie in de Biesbosch. Er lag gewoon een mooi plan, maar dan blijkt toch maar weer dat het moeilijke tijden zijn voor ondernemers die iets nieuws willen neerzetten. Bijzonder jammer. Onze plannen om hier een dergelijke voorziening van deze kwaliteit naar de Biesbosch te halen, blijven echter overeind. We gaan nu snel op zoek naar alternatieven, maar daarbij doen we wat mij betreft geen concessies aan de duurzame uitstraling van het complex. Het moet passen binnen de kwaliteit van de Biesbosch."

In 2007 werden onderhandelingen gestart om in het recreatiegebied De Hollandse Biesbosch een wellnesscomplex te vestigen. In 2009 werd het bouwontwerp goedgekeurd, en toen de benodigde vergunningen waren afgegeven zijn door het Parkschap voorbereidende werkzaamheden gestart om de grond bouwrijp te maken. Vorig jaar bleek dat het de ondernemer moeite kostte om de financiering rond te krijgen, wat nu dus geresulteerd heeft in een faillissement.

Het Parkschap betreurt de gang van zaken en ziet een wellnesscomplex nog steeds als een goede aanvulling op het aanbod aan recreatieve voorzieningen in de Biesbosch.

advertentie
advertentie