Dames vv Sliedrecht omzeilen lastige klip bij De Zwerver

16 april 2012 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - Onder aanvoering van trainer-coach Bert Goedhart heeft het mentaal sterke damesteam van Sliedrecht ook de tweede van drie lastige uitwedstrijden op rij tot een goed einde weten te brengen. In Kinderdijk werd het 1-3 voor Sliedrecht.

Vanaf de aftrap maakte De Zwerver duidelijk dat het er alles om te doen was om Sliedrecht in de strijd om promotie beentje te lichten. Al in de tweede minuut deelde de thuisploeg een eerste tik uit na een ongelukkig moment van keepster Ilse Verwijs. Alert reagerend op een diepe bal schoot ze buiten het 16-meter gebied de bal tegen een opspringende Zwerver-aanvalster op die het leer daarna voor het intikken had: 1-0.

Sliedrecht toonde zich niet onder de indruk en veroverde onder aanvoering van Paula van den Berg meer en meer terrein op het middenveld. Hoewel De Zwerver er niet voor terug deinsde om Paula met stevige middelen af te stoppen, wist ze samen met Daphne Lansink de aanval van Sliedrecht regelmatig in stelling te brengen. Na 20 minuten werd de werklust van de bezoekers beloond toen Sera de Bruin doorbrak, haar schot gekeerd zag door de keeper en de attent meegelopen Sharon Goedhart uit de rebound raak schoot: 1-1.

De Zwerver zocht waar mogelijk eveneens de aanval waarbij vooral de bonkige spits menig duel uitvocht met de wit-blauwe defensie. De goed gehanteerde buitenspelval vormde daarbij vaak een doeltreffend wapen. Nog voor rust wist Sliedrecht de achterstand om te buigen in een voorsprong, dankzij Walla Al Jaboury die de Kinderdijkse verdediging de bal ontfutselde en de keeper met een strak schot kansloos liet: 1-2.

Direct na rust kende De Zwerver een sterke fase en kwam Sliedrecht onder druk te staan. Ilse eiste een hoofdrol op door met een fraaie reflex de gelijkmaker te voorkomen. De bestorming was van korte duur omdat de Sliedrechtse verdediging de greep op haar tegenstanders terugkreeg. Toch was opnieuw een redding van Ilse nodig om een hard schot van de Kinderdijkse spits onschadelijk te maken. Kort daarna speelde Daphne zichzelf vrij tot voor de keeper, maar haar schot had te weinig kracht. Diezelfde Daphne zette drie minuten voor tijd met een afgemeten steekpass Sera vrij voor de keeper. Zij besliste de wedstrijd definitief met een snoeiharde volley: 1-3.