Dringend vakantiegastouders gezocht

16 april 2012 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - In Berlijn, Hannover, Parijs, Lille en Duinkerken zitten in totaal nog dertig kinderen in spanning te wachten op een telefoontje met de blijde boodschap: Je mag op vakantie naar Nederland!. Het gaat om kinderen die het in het dagelijks leven niet gemakkelijk hebben. Opgroeien in gezinnen waar allerlei problemen spelen. Deze kinderen hebben dringend een vakantie nodig om weer even gewoon kind te kunnen zijn.

Europa Kinderhulp organiseert al meer dan vijftig jaar vakanties voor deze kinderen bij Nederlandse gastgezinnen, die gedurende ruim tweeënhalve week een bed, een bord en vooral heel veel liefde en aandacht bieden. ,,U kunt heel veel betekenen in het leven van zo'n kind. Een verblijf bij u is vaak een ervaring voor het leven", aldus Connie Nieuwendaal, woordvoerder van Europa Kinderhulp.

Europa Kinderhulp is vooral nog op zoek naar mensen die een beetje Frans of Duits spreken of die zonder kennis van deze talen ook in staat zijn te communiceren met een kind. ,,Voor de vakantiegastouders van de Franse kinderen hebben we overigens een handig woordenboekje met zinnetjes die veel voorkomen in de dagelijkse praktijk. Binnen de organisatie is bovendien 24/7 iemand aanspreekbaar die de taal goed beheerst en u met raad en daad bijstaat voor als er echt wat aan de hand is."

De kinderreizen zullen plaatsvinden op de volgende data: de Franse kinderen van 1 juli tot 19 juli, 7 juli tot 27 juli en 21 juli tot 11 augustus; de Duitse kinderen van 9 juli tot 26 juli en 23 juli tot 10 augustus. De kinderen zijn tussen de 5 en de 12 jaar oud. Vakantieouders betalen alleen de verblijfkosten van hun vakantiekind. Het vakantiekind kan uitsluitend voor de volledige periode uitgenodigd worden. Ook alleenstaanden kunnen een kind uitnodigen. Het kind is verzekerd tegen dokters- en ziekenhuiskosten. Het kind mag binnen Nederland mee op vakantie met de vakantieouders.

Voor meer informatie: www.europakinderhulp. Aanmelden kan via e-mail: zuidholland@europakinderhulp.nl of 010-5927176 (Connie Nieuwendaal).

advertentie
advertentie