Sliedrecht maakt diepe buiging voor kampioenen

16 april 2012 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - Al is het al weer twee weken geleden dat Sliedrecht Sport de allereerste landstitel binnenhaalde, de feestvreugde om dit historische hoogtepunt is nog zeker niet geluwd. Zaterdag maakten de sportvrouwen met hun staf een ererondje door het Baggerdorp in een cabrio-bus. Langs de weg applaudisseerden de Sliedrechters en zeker op de Kerkbuurt had de bus veel bekijks. Bij het oude Raadhuis hield de delegatie een lange stop. Daar werd het team toegesproken door de burgemeester en kreeg iedereen een mooie attentie om de nek gehangen. Daarna volgde een balkonscène, waarbij Sliedrecht, zoals het hoort, de beker te zien kreeg. Een beker die overigens uit 1948 stamt en dat is de cup wel aan te zien. Maar ondanks die deukjes, krasjes en vlekjes stonden de graveerde letters van Sliedrecht Sport er niet minder fraai op. Het verhoogt wellicht zelfs de historische waarde van zo'n beker.

Na de huldiging op het raadhuis stond er een borrel met sponsors en andere zakelijke relaties op het programma. 's Avonds om 20.00 uur kon het eigen Sliedrecht Sport-publiek in een bomvolle blauw-wit versierde sporthal de Stoep de eer betuigen aan hun heldinnen tijdens een spektakel compleet met spotlights en muziek.

Tijd nu voor de volleybalsters om zich weer te focussen op de bekerwedstrijd in Almere aanstaande zondag tegen VC Weert. Met behalen van de dubbel kan de ploeg een kroon zetten op een prachtig seizoen. Maar daaraan zal het Limburgse team van Fred Hermans zeker niet willen meewerken. Het gevoel om een seizoen of te sluiten zonder een prijs, zal voldoende drijfveer zijn voor Weert om optimaal gemotiveerd aan wedstrijd te beginnen. Het team zal scherp zijn en kan de uitschakeling in de playoffs enigszins wegpoetsen door de beker te winnen. Dames 1 is ontspannen, heeft de mooiste prijs inmiddels in de prijzenkast staan en kan onbevangen aan de laatste krachtsinspanning van dit seizoen beginnen.

advertentie
advertentie