Samenwerkingsovereenkomst toekomst Karekietflat ondertekend

16 april 2012 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - Wethouder Johan Lavooi en Henk Gravesteijn, directeur-bestuurder van Tablis Wonen, hebben woensdag 11 april de samenwerkingsovereenkomst voor de aanpak van de Karekietflat ondertekend. Het is het vervolg op de in maart 2011 ondertekende intentieverklaring. In de samenwerkingsovereenkomst zijn de afspraken over de ontwikkeling van de Karekietflat verder uitgewerkt. Dit betekent dat er afspraken zijn gemaakt over de inrichting en oplevering van het openbare gebied, de planning en de economische haalbaarheid van het plan.

Tablis Wonen is de opdrachtgever voor de nieuwbouw. De gemeente Sliedrecht is verantwoordelijk voor het opstellen van de bestemmingsplanprocedure die noodzakelijk is om de nieuwbouw te realiseren. De voorbereidingen hiervoor zijn inmiddels in volle gang. De verwachting is dat het voorontwerp van het bestemmingsplan vanaf mei 2012 ter inzage ligt bij de gemeente.

Het plan dat er ligt voor de nieuwbouw op de locatie van de huidige Karekietflat is op 12 maart 2012 gepresenteerd aan de bewoners, omwonenden en andere belanghebbenden. Het plan omvat de nieuwbouw van dertig appartementen voor senioren en negen eengezinswoningen. Informatie hierover is in te zien op de website van Tablis Wonen.

advertentie
advertentie