Medewerkers MerweRadio/TV gezocht

17 april 2012 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - MerweRTV is op zoek naar enthousiaste medewerkers voor radio en tv. Om de verschillende activiteiten, zoals actualiteiten, muziek, religie, sport en nog veel meer, in beeld en geluid te kunnen brengen, is er momenteel een tekort aan menskracht. Met name bij de tv-afdeling van de omroep zijn helpende handen welkom. Joop Labee geeft zelf het goede voorbeeld. Hij heeft zich in enkele maanden zowel het camera- als het regiewerk eigen gemaakt en is zo enthousiast, dat hij zich aangemeld heeft als Hoofd TV. Hij hoopt nu anderen ook enthousiast te krijgen voor MerweRTV om samen de omroep meer body te geven.

Zo kan MerweTV goed iemand gebruiken voor het camerawerk, vertelt vrijwilliger José Kraayeveld. ,,Dus iemand voor het (op locatie) filmen maar ook het presenteren/interviewen tijdens deze opnamen. Verder wordt gezocht naar mensen die het gefilmde materiaal monteren tot een fraaie uitzending. De faciliteiten zoals camera's, computers, studio et cetera hebben we en stellen we graag ter beschikking. Maar we zitten dus om medewerkers verlegen", aldus Kraayeveld.

Stichting Merweradio is de lokale omroep voor Sliedrecht, Hardinxveld en Graafstroom. Naast wekelijks 168 uur radio verzorgt MerweTV elke twee weken een actualiteitenblok op haar televisiekanaal. De kabelkrant en de website houden iedereen in de Alblasserwaard dagelijks op de hoogte van lokaal nieuws. Televisieuitzendingen zijn dezelfde week ook al op YouTube te vinden. Kraayeveld: ,,MerweRTV bestaat uit vele medewerkers die vrijwillig, echter niet geheel vrijblijvend, hun hobby beoefenen in het op de radio en televisie brengen van diverse programma's. Niet alleen lokaal en regionaal, maar zelfs wereldwijd via internet worden de uitzendingen beluisterd en bekeken. Toch is de omroep erg laagdrempelig: zelfs voor de meest onervaren vrijwilligers worden er intern cursussen gegeven."

Mensen die belangstelling of verdere vragen hebben kunnen een mailtje sturen naar redactie@merweradio.nl of een briefje naar Postbus 1011, 3360 BA in Sliedrecht. Langskomen in de studio's in het oude Raadhuis aan het Dr. Langeveldplein kan ook op de vrijdagavonden na 19.00 uur. Contactpersoon is Joop Labee.

advertentie
advertentie