Man met kiespijn krijgt 100 uur werkstraf na poging tot zware mishandeling

17 april 2012 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT / ALBLASSERDAM - De 28-jarige L.J. uit Sliedrecht heeft dinsdagmiddag 17 april een taakstraf van honderd uur opgelegd gekregen. De man heeft zich volgens de rechtbank Dordrecht op zondag 27 februari in een tandartsenpraktijk op de Dam in Alblasserdam schuldig gemaakt aan bedreiging en poging tot zware mishandeling van een tandartsassistente.

Door Peter Stam

Aanleiding hiervoor was het feit dat de tandarts later aanwezig was dan afgesproken en L. J. buiten met kiespijn moest wachten. Toen hij eenmaal aan de beurt was bleek hij zijn pas van de verzekeraar niet bij zich te hebben en zou de man; wilde hij geholpen worden, dus contant moeten betalen. Op dat moment sloegen de stoppen door. Hij begon te schelden, eiste geholpen te worden en dreigde de assistente te slaan. Vervolgens verliet meneer het pand, maar hij kwam direct terug. J. pakte een bureaumolen (een apparaat met een zware voet waar kaartjes in hangen) en gooide die naar het hoofd van de tandartsassistente. ,,Ik vind dat J. zich schuldig heeft gemaakt aan bedreiging en poging tot zware mishandeling. Ik eis daarom dat de verdachte 100 uur werkstraf opgelegd krijgt en een voorwaardelijke gevangenisstraf van één maand. Dit om de ernst van het feit te benadrukken'', aldus de officier van justitie.

De rechter vond de voorwaardelijke straf niet nodig. ,,J. heeft al 400 euro schadevergoeding aan mevrouw betaald, heeft excuses gemaakt en heeft nog geen strafblad. Een straf van 100 uren lijkt mij voldoende. Ik ga er vanuit dat hij na die straf zich wel kan gedragen,'' aldus de rechter. L. J., die zelf niet aanwezig was bij de zaak, heeft veertien dagen de tijd om in hoger beroep te gaan, mocht hij het niet eens zijn met zijn straf.

advertentie
advertentie