Manifestatie Logistiek Drechtsteden

23 april 2012 om 00:00 Nieuws

DORDRECHT - Op maandag 7 mei vindt in Cultureel Centrum Landvast een bijeenkomst plaats die in het teken staat van de logistieke ontwikkelingen in de Drechtsteden. De manifestatie, georganiseerd door CDA Drechtsteden, zal inhoudelijk aansluiten bij de pogingen om de economische ontwikkelingen in het Drechtstedengebied te stimuleren, rekening houdend met ook de veiligheidsrisico's en deze daarbij in kaart brengend.

Doel van de bijeenkomst is om vanuit verschillende invalshoeken de huidige en toekomstige problemen (onder meer bereikbaarheid en veiligheid) binnen de logistieke sectoren wegen, water en spoor binnen het Drechtstedengebied te belichten. Dit met als doel een bijdrage te leveren aan de bewustwording richting de politiek. Regionaal, provinciaal, maar vooral landelijk (Den Haag).

Sprekers op deze middag zijn Theo Oostenrijk, voorzitter van het regiobestuur CDA-Drechtsteden; Erik-Jan Blook, beleidmedewerker RO, Verkeer en Vervoer bij de belangenorganisatie Transport en Logistiek Nederland; Dr. Walther Ploos van Amstel, hoogleraar Logistiek VU-Amsterdam; Antoin Scholten, burgemeester gemeente Zwijndrecht en tevens vice-voorzitter Drechtstedenbestuur (portefeuille o.a. 'economie en externe veiligheid') en Sander de Rouwe, Tweede Kamerlid voor het CDA (portefeuille mobiliteitsbeleid, binnenvaart en transport).

Na de bijdragen van de sprekers vindt er een interactieve discussie plaats met inleiders en aanwezigen in de zaal. Discussieleider is Arie van den Herik, lid van het regiobestuur en bestuurslid van Werkgevers Drechtsteden. De manifestatie is openbaar, heeft een algemeen karakter en is vooral gericht op de doelgroep van ondernemers in de regio. Daarom zijn ook nadrukkelijk de ondernemers, maar daarnaast ook de bestuurders uit de Drechtsteden welkom. Na afloop is er gelegenheid om nog even met elkaar na te praten.

De bijeenkomst vindt plaats in Cultureel Centrum Landvast, Haven 4, Alblasserdam en duurt van 16.00 tot 18.00 uur. Inloop vanaf 15.30 uur met koffie en thee.

advertentie
advertentie