Mei-vakantie activiteiten in Baggermuseum

24 april 2012 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - Het Nationaal Baggermuseum heeft in de mei vakantieweek, 1 tot en met 5 mei, diverse activiteiten voor jong en oud op het programma staan. Zo is er in het Koetshuis veel te zien: hoe een triple expansie stoommachine een pomp aandrijft en hoe een machinekamer van een stoombaggermolen er uitziet. Schaalmodellen die echt werken tonen de werkelijkheid. De bezoekers kunnen een keer de stoomfluit bedienen en zien wat een baggerwerktuig onderwater doet.

Aan boord van de echte baggermolen Friesland is de machinekamer te bekijken en te zien hoe een bemanning van zes koppen zich aan boord huisvestte.

Filmliefhebbers hebben in het Baggermuseum de keuze uit vele films die in fraai beeld brengen hoe op spectaculaire wijze havens werden aangelegd, kanalen werden gegraven en dijken werden aangelegd. Wat met baggeren zoal boven water wordt gehaald - zoals munten, geweren en pistolen, mammoetbeenderen en gouderts - is te zien in de expositiezaal.

Het Nationaal Baggermuseum Sliedrecht is geopend van dinsdag t/m vrijdag van 14:00 tot 17:00 uur en op zaterdag van 11:00 tot 17:00 uur. Kijk ook op www.baggermuseum.nl.

advertentie
advertentie